František Štván: Vykonávat úřad pro nemoc nemůže, ale dělat ze sebe a z občanů hlupáky ano

05.11.2013 13:20

Již více jak týden jsou média plná fabulací, jaké skutečné důvody mohly vést M. Haška k tomu, aby do poslední chvíle tajil schůzku s prezidentem v Lánech, která se konala v době, kdy se předseda ČSSD Sobotka potil v povolebním studiu, a kromě Haška se jí zúčastnili i pánové Škromach, Tejc, Zimola a Chovanec.

František Štván: Vykonávat úřad pro nemoc nemůže, ale dělat ze sebe a z občanů hlupáky ano
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Prezident Zeman tuto skutečnost nemohl přeslechnout a proto mám velmi silný pocit, že svým aktuálním udiveným prohlášením, že nechápe, proč se Hašek a spol. s tím, že je přijal prezident, okamžitě nepochlubili, dělá z lidí, kteří politiku sledují, hlupáky.

Evidentně cíleně zapomíná, že to byl on, kdo se schůzkou se sociálními demokraty - kteří se k němu objednali už čtyři dny před koncem voleb, aby si pár hodin po jejich výsledku mohli ověřit, jestli prezident pověří sestavením vlády toho, kdo bude ČSSD vyjednáváním pověřen - mohl pochlubit, a to hned druhý den po té, co se u volebního guláše v Lánech uskutečnila. Pokud mne paměť neklame, tak měl v nedělních OVM dostatečný prostor k vyjádření, že včera večer část vedení ČSSD ubezpečil, že se vůli vedení ČSSD, které v dostatečném předstihu rozhodlo, že vyjednávání za ČSSD povede Sobotka, kterého určilo i jako prvního adepta na  křeslo předsedy vlády, nebude bránit. To neudělal a místo nalití čistého vína divákům nabídl židovskou anekdotu, která svoji pointou, kromě úsměvu na tváři, vyvolávala i asociaci na konspirační teorie.

Zkrátka a dobře.

Svým opožděným vysvětlením dokazuje, že  buď už není prognosticky schopen předcházet situacím , které naší společnost destabilizují a nebo naopak s destabilizací společnosti ve svých mocenských hrátkách prognosticky počítá a proto se z občanů dělá hlupáky. Rád bych mu připomenul pořekadlo matky Forresta Gumpa: Stupid is as stupid does. Pro hlupáka každý hloupý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vladimír Ustyanovič: Zákon není právo

8:29 Vladimír Ustyanovič: Zákon není právo

V posledních dnech většině občanů pohnulo žlučí vyjádření starosty pražské části Řeporyje Pavla Novo…