František Štván: Zeman jinou tvář než privátní ku škodě této země nemá

26.10.2013 12:12

Vycházím z přesvědčení, že by měl být prezidentský úřad vykonávám bez vlivu negativních osobních vlastností toho, kdo byl do této funkce zvolen. Každý člověk má v tomto směru svoji třináctou komnatu. Bohužel, prezident Zeman tu svojí nechává i na Hradě otevřenou a dokonce to vypadá, že je na svoji aroganci a infantilní ješitnost pyšný.

František Štván: Zeman jinou tvář než privátní ku škodě této země nemá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Lze tak usuzovat s jakou lehkostí zasahuje do ustáleného protokolu  výběru pozvaných na slavnostní ceremoniál při předávání státních vyznamenání 28. října. Místo toho, aby byl tento obřad stěžejním kamenem hlavního poslaní prezidenta, kterým je názorově a politicky rozdělený národ spojovat, tak se místo toho rozhodl nechat promluvit své ješitné kolty, kterými řady, do té doby zvaných, náležitě provětral. Nespokojil se jen zásahem do akademických řad, ale i do řad bývalých premiérů. Kromě ex premiéra Fischera, který byl pozván jako současný člen vlády, na obřadu budou přítomni pouze dva bývalí premiéři. Zřejmě není náhodou, že se jedná o ty, kteří uzavřením opoziční smlouvy legitimizovali mimořádně ekonomicky a mravně škodlivé rozparcelování státu, aby se vlci u moci nažrali a koza nezůstala celá. Kteří to jsou? Klaus a Zeman. Vůbec bych se nedivil, že tak učinil s požehnáním zástupců nenasytných církví, kteří na ceremoniálu jistě chybět nebudou.

Myslím, že to lidová moudrost takovou situaci popisuje slovy - vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá...

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …