Glosa Ivo Valenty: Uzavření malých prodejen bylo naprosto zbytečné

20.12.2020 21:31

Glosa Ivo Valenty.

Glosa Ivo Valenty: Uzavření malých prodejen bylo naprosto zbytečné
Foto: archiv I. Valenty
Popisek: Ivo Valenta

UZAVŘENÍ MALÝCH PRODEJEN BYLO NAPROSTO ZBYTEČNÉ

A je to tady. Hygienici přiznávají, že jsou v určování ohnisek nákazy u pacientů s koronavirem bezradní. Údaje, které mají k dispozici, jim však přesto pomohly k tomu, aby alespoň běžné grafy mohly být vypracovány. A co z nich plyne?

Pro mne jednoznačně to, že malé prodejny a služby byly uzavřeny a nepřímo tak likvidovány zcela zbytečně. Také ubytovací zařízení a restaurace evidentně nepředstavují TOP v největších ohniscích nákazy.

Jistě budou někteří namítat, že si řada lidí nevzpomene, případně nemá šanci určit, kde přesně se nakazila. To je pochopitelné, ale lze jen těžko předpokládat, že u všech těchto osob to bylo právě u drobných živnostníků v jejich prodejnách či jiných provozovnách, případně stravovacích zařízeních.

I kdyby se totiž počty nakažených osob, u nichž místo nákazy není zřejmé, poměrově rozložily do grafů, na jejich výsledku by to nic nezměnilo, což mi jen potvrzuje to, co tvrdím od začátku. Zastavení české ekonomiky bylo v tomto případě naprosto zbytečné a napáchalo víc škody než užitku. Konečně tomu, že by se lidé ve velkém mohli nakazit v malých obchůdcích, do nichž za den přijde pár lidí, přece nikdo ani nemohl věřit.

Jistě budou někteří namítat, že tyto provozovny byly po určitou dobu uzavřeny, nicméně pokud by v nich docházelo k masívnímu šíření nákazy, statistika by i tak vypadala jinak.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a exsenátora Iva Valenty

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…