Ilona Marková: Nezodpovědné Češky si jeli udělat do Pákistánu selfie s teroristy a za jejich výlet jsme zaplatili všichni

09.02.2016 11:10

Případ unesených Češek v Pákistánu a následné odhalení toho, že by za ně měla vláda zaplatit teroristům výkupné ve výši 145 000 000 Kč se na první pohled jeví jako nejapný žert a to především vůči daňovým poplatníkům.

Ilona Marková: Nezodpovědné Češky si jeli udělat do Pákistánu selfie s teroristy a za jejich výlet jsme zaplatili všichni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

A to nám ještě vláda nevyčíslila další náklady odhadované na  desítky milionů, které byly vynaloženy na přípravy akcí na  záchranu těchto "výletnic", našimi bezpečnostními složkami.

Kdy se konečně dozvíme celou pravdu?

Dvě naprosto nezodpovědné mladé ženy se vydají do Pákistánu - do země o které ministerstvo zahraničních věcí na svých stránkách uvádí varování: Na celém území Pákistánu trvá vysoký stupeň hrozby teroristických útoků, únosů a sektářského násilí.

Nemálo o této nebezpečné zemi dnes a denně informují média celého světa. Slečny však zřejmě neumějí číst a nebo jen  chtěly na vlastní oči vidět teroristy. Prostě si jen tak jely do nebezpečné země udělat pár selfie s teroristy a tento jejich počin nás všechny přišel hodně draho. Nechci zde polemizovat o jejich vzdělání, ale asi jim spousty věcí uniklo a nebo ve škole dost často chyběly.

Z další zprávy tajných služeb vyplývá, že jedné z dívek se moc stýskalo po svých věznitelích a znovu se tam za nimi, po několikaletém osvobozování a jednání vlády  a diplomacie o jejich záchraně, chtěla vrátit. Avšak byla zadržena na Tureckých hranicích a vrácena zpět do naší země.

Tak nějak mně to celé připadá, že náš stát vlastně dostal obě dívky zpět  do vlasti za nehorázné peníze, násilím. Na přání jejich rodičů, kteří za tyto dívky, milující islám, lobovali v parlamentu a dalších všech možných organizacích.

Každý občan této země, včetně nemluvňat, musel přispět minimálně částkou 145,-Kč  na jejich záchranu, přičemž paradoxně vláda tento rok zvýšila důchodcům jejich důchod o celých 40,-Kč/ měsíc, protože víc peněz bohužel v rozpočtu není.

Na zlepšení jejich životních podmínek prostě v naší republice peníze nejsou, ale v případě placení výkupného za nezodpovědné občany se však vždy, jako zázrakem najdou. Tyto peníze jsou však nás všech a je s podivem, jak je s nimi bez nás / o nás/ zacházeno a na jaké podivné účely jsou použité.

Díky naší vládě tak mají teroristé další finance na to, aby mohli nakoupit novou munici. Představuji si katastrofický scénář, který nemusí být daleko od pravdy. Za peníze, které zaplatila naše dobrosrdečná vláda jako výkupné za dvě české milovnice islámu,  pošlou teroristé další "brigádu" třeba znovu do Francie, aby odpálila např. Eiffelovu věž. Bude tam spousty mrtvých i občané naší vlasti. Budeme solidární a celá Evropa bude truchlit a charity i vládní organizace budou posílat pomoc a finance...

A jsme v začarovaném kruhu z kterého se nelze dostat. Výkupným vláda podpořila teroristy a dodala jim to co nejvíce potřebují - peníze na nákup zbraní a jejich zločineckou činnost.

Nevím co říci na konec, asi jen to, že tuto vládu, která podporuje teroristy nechci podporovat já.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Absence historické paměti

15:22 Ivo Strejček: Absence historické paměti

Přestože oslavy konce II. světové války jsou již bezmála týden za námi, chci se k nim dnes ještě vrá…