Ivan Bednář: Nezávislí pohrobci

20.10.2018 14:52

V Praze o budoucí možné koalici vyjednává za hnutí Starostové a nezávislí Hana Marvanová. Ale jakápak je Marvanová „starostka?“

Ivan Bednář: Nezávislí pohrobci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hana Marvanová

A že by byla „nezávislá“, to už je opravdu k smíchu. Marvanová přece prošla několika politickými kotrmelci, ODS počínaje, přes zaniklou US až k současné poradkyní Andreje Babiše.

Zdá se, že předseda STAN Petr Gazdík už okoukal od Andreje Babiše známou metodu tahání králíků z klobouku. Hlavně urvat nějakou tu funkci, názory a politické postoje žádnou roli nehrají.

Podobně „nezávislý“ je bývalý ministr vnitra Jan Ruml, který kandidoval v Praze 2 také za Starosty a nezávislé. Před půl rokem zkoušel získat nominaci do senátních voleb za Piráty. Ti ale projevili více soudnosti a Rumla odmítli.

I Rumlova politická cesta je bohatá. Z ODS do Unie svobody, pak do Strany zelených, ve které ale nezaplatil příspěvky a rychle skončil.

Známé je i jeho klaunské vystupování v dobách tzv. televizní krize na přelomu let 2000 a 2001, kdy se balil v ponožkách do spacáku před televizními kamerami.

Nyní se jako nezávislý prodral do zastupitelstva městské části Praha 2. Nu, nebude to mít Jana Černochová lehké.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…