Ivan David: Otázka nezní – bude se opakovat rok 2015? Už se tak totiž děje

13.11.2021 9:09 | Komentář

Minimálně se tato vzpomínka nabízí při pohledu na fotografie a videa z polsko-běloruské hranice. „Bouře na vnější hranici EU mezi Běloruskem a Polskem se mění ve skutečný hurikán,“ píše eXXpress.at.

Ivan David: Otázka nezní – bude se opakovat rok 2015?  Už se tak totiž děje
Foto: archiv
Popisek: MUDr. Ivan David, český psychiatr. Za politické hnutí SPD byl zvolen poslancem Evropského parlamentu

Článek pokračuje: „Mezitím Bělorusko nadále rozšiřuje své letové plány. Do března je plánováno přibližně 40 letů týdně z Istanbulu, Damašku a Dubaje. Z Blízkého východu by mělo být brzy možné létat na dalších pět běloruských letišť. EU chce nyní podniknout protiopatření. Běloruský diktátor Alexander Lukašenko podporuje nelegální migraci přes východní hranici s Polskem EU do Německa. V německých bezpečnostních kruzích se v současnosti odhaduje, že v Bělorusku denně přistane kolem 800 až 1000 migrantů. Po příjezdu jsou podporováni režimem země při vstupu do EU.“

„Situace na polské vnější hranici EU hrozí, že se každou chvíli zcela vymkne kontrole," hrozí se rakouská a německá média. Imigranti opakovaně házejí kameny na pohraniční vojáky a násilně bourají ploty. Je to vidět na videích polských pohraničníků. Polský ministr obrany Mariusz Blaszczak ale na Twitteru uvedl, že nyní bude na hranicích rozmístěno 12 000 vojáků – o 2 000 více než dosud. Ostatní síly jsou v pohotovosti. Jeho ministerstvo spolu s ministerstvem vnitra, které je odpovědné za policii a pohraniční stráž, je „připraveno bránit polské hranice“.

Běloruský diktátor používá migranty jako zbraň, tím jsou si všechna média, která o situaci píší, zcela jistá. Kdyby ovšem Západ tak vehementně nebojoval za demokracii v Bělorusku a měřil všem stejným metrem, nemusela tato situace vůbec vzniknout. Kdyby nepozvali všechny „Syřany“ už v roce 2015, nebylo by ani druhé kolo. Řešení Západu? Ještě více sankcí, i vůči všem leteckým společnostem, které „dovážejí“ migranty do Běloruska. Když něco nefunguje, tak ještě přidáme. Poláci, kteří se v povolebním boji proti Lukašenkovi angažovali nejvíc, mají teď na starosti vnější hranici EU. Budou plánované ploty proti nelegálním migrantům „protilidskoprávní“ stejně jako ty maďarské? EU si z dvojího metru pomalu, ale jistě vyrábí smyčku. Situace lidí, lapených mezi dvěma frontami v zimě, je tragická. Jsou ale oběťmi falešných slibů, které nezačaly letos ani loni, ale právě v roce 2015.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …