Ivan Jordák: Proboha, nač?

24.11.2018 7:33

Před chvílí bylo ukončeno hlasování o vyslovení nedůvěry vlády. To jsme si zase užili. Proč vlastně mají naši poslanci, kteří to hlasování vyvolali, dostat za dnešní den plat?

Ivan Jordák: Proboha, nač?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanecká sněmovna ČR

Není od nich drzost předstírat, jak se starají o stát. Zatím přišli vždy s jedinou myšlenkou, když chybí peníze v státní kase. Sebereme peníze nemocným, důchodcům nemohou se bránit, protože jsou ve většině bezmocní; pak také hasičům, policistům, vojákům ti se nesmí bránit, protože všichni přísahali službu státu. Jejich návrhy na úspory rozpočtu se skrývají za slovem mandatorní výdaje, tj. za důchody, sociální pomoc a další výdaje dané zákonem.

Svého času se pokoušeli pravicoví poslanci vymoci, aby si občané přispívali na léky, zdravotnictví, starali sami o sebe v nemoci a hradili si výdaje na studium, a to nejen na stravu, ubytování na kolejích, učebnice a skripta, ale i vlastní studium. V posledních letech se začaly věci měnit a řadu výdajů zase převzal stát, respektive pojišťovny a účast nemocných se snížila. Letos nedávno konstituovaná vláda začala naplňovat vládní program, co vyvolalo určitou nevoli u opozičních politických stran. A tak se domohly hlasování o vyslovení nedůvěry vládě, kterou musí vyslovit nejméně 101 poslanců, aby vůbec k vyslovení nedůvěry a pádu vlády došlo.

Pro někoho bohužel, pro jiného bohudíky počtu poslanců ve výši 101, aby k vyslovení nedůvěry došlo, se nepodařilo dosáhnout. Pro vyslovení nedůvěry se vyslovilo 92 poslanců a pro setrvání vlády se vyslovilo 90 poslanců, a tak se záměr s vyslovením nedůvěry nepovedl. Bylo trapné, když se opozice domáhala aspoň uznání výsledku 92 ku 90, kterým tak dosáhnula údajně vítězství.

Byla opět organizována manifestace, kterou začala údajně tisícovka protestujících na Hradčanském náměstí, odkud se pustila na Staroměstské náměstí, kde se už shromáždilo několik tisíc lidí s hesly proti premiérovi. Tuto manifestaci organizoval spolek Milion chvilek pro demokracii, který má za cíl svrhnout premiéra Babiše a cílem je i „podpora a kultivace demokratické kultury, občanské angažovanosti a veřejné diskuse v České republice“. Proto asi musí si počínat v rozporu s ústavou a zákony, kde je uvedeno, jakým způsobem se u nás ve svobodných, rovných a tajných volbách volí politické strany a hnutí do Poslanecké sněmovny. Také, která strana nebo hnutí a jak sestavuje orgány sněmovny a vládu republiky.

Tedy je vše otázkou dodržení volebního zákona a ústavy. Pokud si vzpomínám, až na několik málo výjimek nebyly volby nikým zpochybněny. Tedy volby byly v pořádku, tak jejich výsledky už proboha uznejme a nepředvádějme se v televizi jako zachránci republiky a ti nejčistší z nejčistších, když během chvíle, aspoň při sledování ČT 24, bylo vidět, že ti největší kritici mají také máslo na hlavě. Už jen tím, že nejsou ochotni se podřídit zákonům a rozhodnutí většiny, přitom nepřestávají volat po demokracii a sami dělají vše pro to, aby byla co nejdříve pryč.

Na co je takové jednání, které se liší od volání, které to jednání pořád doprovází.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…