Ivana Nová: Otevřený dopis redakci aneb Kdo dává Novotnému právo nazývat nás lůzou?

06.02.2017 21:39

Přečetla jsem si rozhovor s Pavlem Novotným pro Parlamentní listy ze dne 5.2.2017 a cítím se velice a hrubě uražená. Je mi 65 let, ale s takto hrubým urážením jsem se za celý život nikde nesetkala. Kdo dává panu Novotnému právo nazývat občany naší republiky, ty, kteří volili pana prezidenta Zemana, kretény, pitomci, lidoopi, hovada, lůza, plebs...?

Ivana Nová: Otevřený dopis redakci aneb Kdo dává Novotnému právo nazývat nás lůzou?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bulvární lovec Pavel Novotný

On má patent na rozum?

Parlamentní listy ráda čtu, neboť si myslím, že podávají vyvážené informace a  každý si může udělat obrázek o dění v politice jak u nás, tak ve světě. Ale to, co jsem se dočetla v  neděli, nechtělo se věřit vlastním očím. Že je sprostý, to už není bulvár, to je slovník té  nejhorší spodiny hospodských povalečů a ochlastů. A nic jej neomlouvá, ani dnešní článek  pedagoga V. Janouška, kde uvádí, že pan Novotný se baví tím, jak čtenáře vytáčí.

Vyjadřování pana Novotného je sprosté, to už ani nevytáčí. Ale ptám se sama sebe, kam jsme to klesli, jak je možné, že toto  je publikováno?

Souhlasím s tím, že má každý nárok na vlastní názor a není člověk ten, aby se zalíbil lidem všem. Ovšem všechno má své hranice. Byla jsem vychovávána v tom, že pan prezident je  státní symbol, a podotýkám, že  nikdo z mých rodičů nebyl sympatizantem KSČ. Ale je to  postava, která  zastává ten nejvyšší úřad  a  proto  je  nanejvýš vhodné  chovat se vůči ní slušně. Rovněž tak ostatní lidé si zaslouží  slušnost, když už ne úctu.

Celkově článek pana Novotného postrádá slušnosti. Jeho vyjádření, cituji "... Moje děti jsou inteligentní... z elitní rodiny..." Jaká  je tohle elita? Mám vysokoškolské vzdělání ekonomického směru a tak si myslím, že trochu inteligence mám, ale takto jsem neslyšela se vyjadřovat ani pomocníky na stavbě, kteří s obtížemi čtou a píší. 

Ta pomyslná hranice karikatury  a ironie je  velice tenká a někde úplně jinde.

Asi se budete divit, proč jsem toto napsala vám. Myslím si, že takovémuto vyjadřování byste neměli dávat prostor. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…