Ivo Valenta: Co je komu do mých osobních údajů?!

24.04.2021 12:41 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k podmínkám, na základě kterých mohou fungovat služby.

Ivo Valenta: Co je komu do mých osobních údajů?!
Foto: archiv I. Valenty
Popisek: Ivo Valenta

V květnu se letos vůbec poprvé oficiálně otevřou kadeřnictví, holičství a další služby, nabízející péči o tělo. Ve čtvrtek o tom rozhodla vláda. Bylo už na čase.

Anketa

Je Vladimir Putin nebezpečím pro Českou republiku?

5%
94%
hlasovalo: 38074 lidí

Někteří lidé se nechávali stříhat načerno, jiní se za to, jak jsou neupravení, stydí. Navíc o tom, že zejména starší lidé potřebují například pedikúru ani nemluvím...

Rozvonění má však háček. Do podobných provozoven se nedostane nikdo, kdo se neprokáže negativním testem, potvrzením o prodělané infekci v poslední době či s očkovacím průkazem, prokazujícím vakcinaci.

- Z pozice klienta se ptám: Co je komu do mých osobních údajů?

- Z pozice provozovatele služeb mne zase zajímá, proč bych měl klienty lustrovat, a především proč si ve své vlastní provozovně nemohu pravidla nastavit sám?

A jsou tu další dotazy:

- Kolikrát týdně si bude muset nechat šťourat v nose člověk, který bude chtít využít několik služeb týdně?

- Jak dotyčný pracovník například kosmetického salonu zjistí, že potvrzení o absolvování testu či prodělané nemoci skutečně patří objednané osobě? Bude se klient muset prokazovat jiným dokladem? To snad ne!

- A co například starší lidé z vesnic, kteří mají kadeřnickou provozovnu přímo ve své obci? Budou muset nejprve nasednout na autobus, jet někam desítky kilometrů daleko do testovacího centra a promrhat půl dne jen proto, aby si mohli nejprve nechat provést test?

Nechodím do kosmetických salonů a ten, jehož příspěvek zde uvádím, ani neznám. Vím jen, že tento salon není zdaleka jediným podobným subjektem, který končí své služby kvůli vládním nařízením. Trpělivost došla řadě dalších provozovatelů služeb i živnostníkům. A podle mne by to vůbec nebylo nutné, kdyby vláda od začátku postupovala v souladu se zdravým rozumem.

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…