Ivo Valenta: Epidemie práskačů

11.01.2021 21:06

Komentář na facebookovém profilu ke covidu a jeho společenským důsledkům

Ivo Valenta: Epidemie práskačů
Foto: archiv I. Valenty
Popisek: Ivo Valenta

Epidemie práskačů. Pandemie COVID-19 je nejen medicínský a ekonomický problém, ale obávám se, že začíná být také problémem společenským. Myslím tím řadu negativních důsledků, které má tato divná doba na chování některých našich spoluobčanů. Možná mi dáte za pravdu, že za posledních 30 let, tedy od pádu komunismu, nebylo mezi námi tolik práskačů a udavačů, jako tomu je v posledních měsících.

Nebudu advokátem těch, kteří z možná i pochopitelného vzteku a frustrace z nelogičnosti a kontraproduktivity některých vládních opatření, jim provokativně vzdorují.

Bohužel se však rozrůstá skupina těch, kterým stojí za to, aby hledali a našli sebemenší záminku k tomu, aby "práskli" svého souseda třeba jen proto, že mu prostě závidí. Hlavně, že mu tím zavaří bez ohledu na to, jestli se něčeho skutečně dopustil nebo nikoliv. A období, kdy žijeme v nouzovém stavu, kdy vláda na nás všechny uvalila desítky nových nařízení, příkazů a zákazů, tomu ve velkém nahrává.

Bohužel jsem od vás obdržel hodně podobných zkušeností, a je to smutné čtení. Práskači si asi neuvědomují, že zrovna toho souseda, kterému chtěli pěkně zatopit a zkomplikovat život, třeba jednou budou potřebovat - a také že se dotyčný dříve nebo později stejně dozví, odkud vítr vál...

Prosím vezměme všichni rozum do hrsti. Žijeme ve složité době, neotravujme si ji navzájem ještě více. Vždyť podobné chování svědčí jen o ubohosti těchto jedinců. Copak každý nemá svých starostí dost?

V této souvislosti jsem si vzpomněl na legendární "Kelišku" z komedií Slunce, seno.., která nechtěla žalovat, ale hlásit musela. Narozdíl od ní, která to měla ve scénáři a stala se díky tomu legendou, však nikdo z nás nic podobného dělat nemusí.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lukáš Kovanda: Slovensko si po zvolení Pellegriniho prezidentem půjčuje výhodněji než před ním

19:04 Lukáš Kovanda: Slovensko si po zvolení Pellegriniho prezidentem půjčuje výhodněji než před ním

Komentář k dnešní aukci dluhopisů slovenské vlády, která dopadla nad očekávání úspěšně.