Ivo Valenta: Gratuluji vítězům

12.10.2021 17:58 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům parlamentních voleb.

Ivo Valenta: Gratuluji vítězům
Foto: Synot
Popisek: Ivo Valenta, emeritní slovácký senátor

Mnozí se mne ptáte, co říkám výsledkům voleb. Výsledky vnímám pozitivně, zvítězila středopravice, potažmo strany, které jsem v minulosti podporoval. Na druhou stranu však musím přiznat mírné zklamání, pokud jde o formaci Trikolora Svobodní Soukromníci. 

Anketa

Je v pořádku spekulovat o sesazení prezidenta Zemana ze zdravotních důvodů?

hlasovalo: 18001 lidí

Rád bych přesto poděkoval všem voličům, kteří nám svou důvěru projevili. Potěšila mne také spousta preferenčních hlasů, které jsem spolu se svými nejbližšími spolupracovníky získal. Tato formace se dala dohromady teprve před pár měsíci a měla velice málo času na představení svých lídrů i programu. A touto optikou se o tak špatný výsledek nejedná. Uskupení TSS navíc může na svou práci navázat například v nadcházejících komunálních volbách.

Jsem upřímně hodně zvědavý na nadcházející vývoj situace a budu ho s napětím sledovat. Je podle mne možné očekávat, že vše nebude tak jednoduché, jak se na první pohled může zdát. Zajímá mne také to, jakým způsobem se nová většina ve sněmovně postaví k důležitým tématům – přijetí Eura, zelené šílenství (Green Deal) a další oblasti, prodražující životy nám všem.

Novou koalici bude zřejmě ve výsledku tvořit pět politických stran, a ty jsou programově rozštěpeny v mnoha oblastech. Obávám se proto, že ve finále nepůjde o takovou jednotnost, jaká byla projevena ve volbách. Chci především věřit tomu, že se vrátí demokracie i právo, a nebudeme poklonkovat Bruselu.

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …