Ivo Valenta: Odvrácená strana covidu

26.05.2021 13:15 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu k dalším zdravotním důsledkům koronavirové pandemie.

Ivo Valenta: Odvrácená strana covidu
Foto: archiv I. Valenty
Popisek: Ivo Valenta

Krutá „daň“ v podobě zanedbaných nádorů. Podobných článků jsem od doby začátku pandemie četl již několik, a je to velmi smutné čtení.

Anketa

Odvádí Hana Lipovská dobrou práci coby členka Rady ČT? (Ptáme se od 26. 5. 2021)

95%
hlasovalo: 19758 lidí

Nesnižuji tím nebezpečí onemocnění koronavirem a jeho možné důsledky u některých, především rizikových skupin. Panika, vyvolaná v souvislosti s tímto onemocněním však přinesla krutou daň v podobě zanedbání dalších diagnóz.

Již dříve jsem zde citoval lékaře, kteří popisovali situaci ohledně přecházení různých nemocí, mezi něž dokonce patřily prodělané infarkty.  Lidé se jednoduše báli, že budou ve zdravotnických zařízeních odmítnuti, nebo že se zde nakazí covidem.

Ostatně to potvrzuje i primářka a mamoložka Miroslava Skovajsová, podle níž daly ženy v řadě případů přednost právě strachu z koronaviru před strachem z rakoviny.

Dnes proto přicházejí s tak pokročilými nádory, jaké byly ve screeningu naposledy vidět tak před 30 lety. Jedná se taky o obtížně řešitelné nálezy ve velmi pozdních stádiích, k čemuž v řadě případů vůbec nemuselo dojít...

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

Ivo Valenta

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…