Jan Campbell: Čas přiznání přišel

22.11.2016 10:44

Příspěvek je pokračováním článku nazvaného Čas přiznání se blíží, a výsledkem krátké reflexe nad širokými reakcemi čtenářů a neobyčejným množstvím obdržených dotazů. Ty se týkaly nejenom celkového obsahu, ale v mnohém jedné věty: Nebudu spekulovat, zda zatčení není zkouškou prezidenta Putina. Dnešní příspěvku obsahuje krátkou odpověď na často položenou otázku v kontextu uvedené věty: O jakou zkoušku se jedná?

Jan Campbell: Čas přiznání přišel
Foto: Archiv
Popisek: Jan Campbell

Než odpovím na otázku, připomenu, že dnes začíná v hlavním městě Peru, Limě 21. jednání APEC. Toto sdružení má 21 států-členů a 3 pozorovatele (ASEAN Secretariat, Pacific Island Forum and Pacific Economic Cooperation Council). APEC se svým strategickým, demografickým a hospodářským potenciálem patří do kategorie výzev (jak pro USA, tak i EU), ve kterých dozrál čas přiznání. To dokazuje přímý let odcházejícího prezidenta Obamy z Berlína do Limy, a také spekulace, zda se uskuteční setkání Obamy a Putina. Kdo má zájem se dovědět více o APEC, může mimo jiné nahlédnout do publikace DFAT nazvané The APEC Region – Trade and Investment 2016 (ISSN 1321-6708 (tisk), ISBN 978-1-74322-362-8 (PDF). Nemám pochyb, že zvolený prezident Trump a jeho tým budou pozorně analyzovat každé setkání a každé slovo, které padne během jednání APEC.

To proto, že zvolený prezident a jeho tým si nepřejí, aby současná euforie a obavy ze zvolení Trumpa prezidentem v mnohých zemích nebyly plně využity v jejich prospěch při jednáních s asymetrickými spojenci, konkurenty a odpůrci po nástupu do funkce. Všichni uvedení by proto neměli zapomenout, že zvolený prezident Trump, se již v roce 1988 vyjadřoval v TV o možnosti svého vítězství, bude-li kandidovat na prezidenta. Pokračoval ve svém tvrzení i později, a byl (podle mého hodnocení a zkušenosti) připravován, více méně systematicky, na kandidaturu od roku 2008. Se vstupem nemovitostního magnáta Jareda Kushnera, kompletního protikladu zvoleného prezidenta,do rodiny Trump, se Trumpův potenciál podstatně zvětšil. Proto tvrdím, že Trump představuje jednu z několika mála světových elit. Elita jménem Trump, začala nahrazovat zkorumpovanou elitu Clintonových a amerických partajních demokratů. Již proto se nezmění nikde nedefinovaný národní zájem USA. Proto není a nebude možné mluvit o něčem výlučně dobrém pro svět a EU. Elegance, se kterou se Trump vyhnul možnému střetu s Kongresem při integrování Michaela Flynna jako poradce pro bezpečnost, kontroverzního Jeffa Sessionse jako ministra spravedlnosti, nebo odpůrce uzavření Guantánamo, Mike Pompeo, člena velice vlivné zbrojní lobby USA, NRA (National Rifle Association, založené před 145 roky (16. 11. 1871), obhajující s více než 4.3 milióny členů práva vlastníků zbraní vyplývajících z Druhého dodatku Listiny práv Ústavy USA, která je aktivní v politice prostřednictvím své složky zvané Institute for Legislative Action), indikují, že nejenom ortodoxní Židé budou mít vliv na konání prezidenta Trumpa. Podobně jako mají různé skupiny vliv na konání prezidenta Putina. Takový je život. Mladá generace by si proto měla uvědomit alespoň jedno ze starých židovských přísloví: Kozel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, hlupák ze všech stran. Nebo: Co náš rozum nevyřeší, to vyřeší čas. Anebo: Nekritizuj nezbytnost. Protože: Mládí se živí sněním, stáří vzpomínkami.

Při vzpomínce na dobu před perestrojkou a dobu perestrojkovou, si uvědomuji, jak pravdivé je to poslední přísloví i pro odpověď na otázku: O jakou zkoušku se jedná? K volání Kudrina po podrobnostech zatčení Uljukajeva, se mezitím přidali další bohatí a vlivní ruští demokraté: šéf Sběrbank Gref, šéf Rosnano, Čubajs a další. Dnes, v sobotu, dokonce i šéf Rady lidských práv při prezidentu Ruské federace, Michail Alexandrovič Fedotov (1949). Fedotov, svého času člen politické rady strany zvané Svaz pravých sil, volá po zveřejnění videozáznamů a podrobností odposlechů. Jedno se mi jeví jisté: Fedotov by snad ani v ČR nemohl volat v podobné věci. Identifikoval se sám jako jedna z nebezpečných min nacházející se v blízkosti prezidenta Putina. Kudrin, Gref, Čubajs, a podobní, mající kapitál a děti v zahraničí, jsou již známé a identifikované miny. Ty spojuje mezi sebou kabel typu vysoce postavených úředníků, ala Uljukajev, ale i Fedotov. Uljukajev, na příklad, ihned po vyhlášení sankcí proti Rusku ujišťoval amerického velvyslance v RF, Johna F. Teffta, že zájmy amerických korporací v Rusku nebudou poškozeny. Tím současně prosil o záchranu svých miliónů na Západě, a neuvědomil si, že při tom bude fotografován. Jiné viditelné a pro veřejnost zatím neviditelné miny, tikaly dál. Miny zakopané v ruských regionech a na teritoriu Kremlu podle staré pravdy – nemůžeš být Brutus, jestli nejsi přítelem Césara, mají s pomocí Jelcinovy ústavy a současné legislativy organizovat výbuch a vchod do Kremlu. Krátce: odstranit Putina. Doba je příhodná, protože prezidentské volby se blíží (2018). Příprava výbuchu vyžaduje svůj čas, peníze a strach ze ztráty, i vlastních peněz. V případě Ruska je potřeba k přípravě změny režimu více času, mnohem více peněz a více strachu, než bylo potřeba na příklad na převrat v Kyjevě.

Nebudu se rozepisovat o vlastních vzpomínkách ze SSSR, kdy se připravovala perestrojka, nebo o vzpomínkách založených na osobním svědectví způsobu zásobování Ruska USD, včetně zavedení nových měn v Centrální Asii. Tenkrát, podobně jako asi do nedávna, se vozily do Ruska a nových států Centrální Asie US dolary, speciálně označené, v tunách, jako balíky papíru. Mimo bankovní a celní systém, bez účetnictví. Proto mohu souhlasit s podstatou článku ?????????? ??????? (Alexandr Chalděj), který byl dnes (19. 11. 2016) zveřejněn v ???????? (Mírtěsen). Lekturu článku doporučuji. Autor článku, věnovaného ex-ministru Uljukajevovi, identifikuje nedávno zatčeného plukovníka Zacharčenko. O jeho zatčení a podrobnostech jsem nechtěl psát v příspěvku Čas přiznání se blíží, z mnoha důvodů. Dnes to doháním krátkým vysvětlením.

V Zacharčenkově bytu, či bytu sourozence nebo příbuzného, je jedno, kdo je vlastníkem bytu, policie našla peníze v hodnotě 2 miliard USD. 2 miliardy USD, jsou 2 tuny papíru, nebo li 2 tuny 100 USD bankovek. USD byly ještě zabaleny v obalu FED. Taková je demokracie v Rusku: k dovozu takového množství peněz do Ruska není ani dnes potřeba celní úřad, ani bankovní systém, prostě nic, kromě pomoci USA a pomocníků doma. Ulukajev a jemu podobní se proto musí hodnotit z hlediska jejich funkce. Uljukajev v domácím arestu nebo na svobodě je mrtvá mina. Je tomu podobně jako s okem v hlavě, jednou z mých bývalých zkušebních otázek: oko je prostředkem k vidění. Oko jako takové, nic nevidí, nic netvoří. Samotný obraz, tj. to, co vidíme, se tvoří v mozku. Kdo tomu nevěří, a nevěří ani, že slepí mohou vidět a rozlišovat barvy, má možnost navštívit v Brně výstavu zvanou Klamárium.

Nejpozději tam, v pěti pokojích s 30 optickými klamy, si i nevěřící uvědomí, co je to nefunkčnost lidského zraku, co je proces toho, co člověk pozoruje. A kdo nemůže navštívit Klamárium, může se sám srovnat s výsledkem empirické studie Londýnské univerzity (UCL): s každým dalším lhaním slábne usměrňující reakce amygdaly, a tím se zase posiluje riziko další nepoctivosti. Tím jsem se dostal opět minám nejenom v Kremlu, Rusku, EU, ČR, ale i k minám spojených se zvoleným prezidentem Tramp, euforií a odporem. Co se týče prezidenta Putina, chci věřit, že identifikace min a jejich odškodnění bude pokračovat. Nevím, jak Putin definoval bod nenávratu. Ten totiž znamená změnu ústavy, změnu funkce centrální banky RF a absolutní zákaz vlastnit a ukrývat aktiva úředníků, jejich příbuzných, pomocníků a asistentů v zahraničí. Na nižší úrovni se po té, téměř automaticky, dostaví změny v Ministerstvu hospodářského rozvoje (plánování), Ministerstvu financí (požadující doplnění rozpočtu), Ministerstvu hospodářství (připravující privatizace) a v neposlední řadě i role a funkce Centrální banky RF. Daleko pak nebude trest smrti za vlastizradu a konfiskace majetku všech účastníků v procesech škodících vlasti, národnímu zájmu RF. Tímto způsobem by se mohl urychlit proces ozdravení nejenom Ruska a EU, ale i jiných společenství. Miny spojené se zvoleným prezidentem USA, euforií, odporem či strachem, budou Rusko, Čína, EU a NATO a mnozí další schopni identifikovat až začne doba konání zvoleného prezidenta. Zcela určitě každý s jiným výsledkem. Bude tomu proto, že čas přiznání (již) přišel, a mnozí si to neuvědomují.

Souhlasu netřeba.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…