Jan Dvořák: Evropská centrální banka má sociální cítění

28.06.2015 21:59

To bylo ještě dopoledne na zpravodajských severech a v televizích vidět zaručených zpráv, že Evropská centrální banka ještě dnes definitivně zlomí nad Řeckem hůl.

Jan Dvořák: Evropská centrální banka má sociální cítění
Foto: pixabay.com
Popisek: Řecká krize - ilustrační foto

Znamenalo by to, že by eurovod do Atén přestal fungovat (zřejmě jen dočasně, jsme přece v humanistické Evropě) a že by se místní politici možná vzpamatovali, chytli se za nos a začali situaci v zemi posuzovat realisticky.

Jenomže k tak drastickému a v zásadě neevropskému opatření jako je dávat někomu nůž na krk, ECB nakonec nepřistoupila a ponechala program nouzového financování pro řecké banky na současné úrovni zhruba 89 miliard eur (2,4 bilionu korun.)

Zároveň však dala důrazně najevo, že není žádné ořezávátko, a že s větší sumou už opravdu, ale opravdu řecké banky počítat nemohou.

Chtělo by se tomu věřit, kdybychom nevěděli, že trpělivost oněch specifických finančníků je bezmezná, že jenom dělají bu bu bu, aby jim někdo nevyčetl nečinnost.

CEM si pořádně rozmyslí, aby kvůli její lakotě propukly v Řecku nepokoje

CEB si totiž pořádně rozmyslí, aby kvůli její lakotě a nechuti sanovat dál jednu z kolébek civilizace propukly v Řecku nepokoje, hladové bouře a nastala revoluční situace.

Od čeho jiného vedle uhlí a železa unii otcové zakladatelé zřizovali, než proto, aby vyhrocené vztahy harmonizovala ve smyslu mušketýrského závazku Všichni za jednoho.

Ukazuje se, jak bezzubá by byla Kalouskova předvolební kampaň z roku 2010 založená na strašení Řeckem, kdybychom bývali už byli v eurozóně.

Jestli by Unie měla živit jeden, nebo dva státy, to by jí vyšlo skoro nastejno. Vždyť to znáte z rodiny… Jenom ty důchody by byly pořád česky třetinové.

COŽE, ŽE CHCEŠ DO DRŽKY A PAK DÁŠ DO DÍŽKY? KOUKEJ DOJIT JAKO OBVYKLE, NEBO DO NÍ OPRAVDU…   

Psáno pro blog idnes.cz

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

16:40 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

Každý zná Karla Kryla jako písničkáře, ale už méně jako básníka, natož autora drobnějších próz, psan…