Jan Urbach: Američané nemají peníze na vojáky v Polsku

11.10.2016 18:01

Podle amerického portálu „Stars and Stripes“ je nejisté rozmístění amerických ozbrojených sil na území Polska. Američané přitom deklarovali, že v rámci European Reassurance Initiative bude v Polsku na základě rotace obrněná brigáda a že vybudují pro její potřeby sklady.

Jan Urbach: Američané nemají peníze na vojáky v Polsku
Foto: thinkstockphotos.com
Popisek: Vojenská vozidla, ilustrační foto

O takovém kroku padla dohoda na summitu NATO ve Varšavě. Stars and Stripes ovšem nyní uvádí, že z důvodu nedostatku finančních prostředků ministerstva obrany nebude mít do konce roéku 2017 potřební finanční prostředky. Pentagon totiž nemá schválený rozpočet na příští fiskální rok (minulý skončil30. září) a americký Kongres rozhodl, že ministerstvo obrany bude mít k dispozici prostředky ve výši roku 2016.

European Reassurance Initiative (ERI) má znamenat zvýšení vojenské přítomnosti USA v Evropě a má zajistit státům východní Evropy americkou účast na jejich obraně a také působit jako odstrašující prvek proti Rusku. Vrchní americký velitel v Evropě generál Ben Hodges prohlásil, že nebude-li rozpočet, bude naplňování úkolů obtížné.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…