Jan Urbach: Jsou jiné priority než odchod al-Asada

31.03.2017 11:52

Administrativa Baracka Obamy se příliš orientovala na sesazení Bašára al-Asada, řekla dnes americká velvyslankyně u OSN Nikki Haleyová. Podle jejího vyjádření v rámci snah o urovnání konfliktu už Washington nebude prioritně trvat na jeho odchodu.

Jan Urbach: Jsou jiné priority než odchod al-Asada
Foto: Washington Post
Popisek: Syrský prezident Bašár Asad

Vláda nového šéfa Bílého domu chce podle Halyeové směrovat pozornost na jiné otázky. "Naší prioritou nebude jen sedět a snažit se dostat al-Asada ze hry. Naší prioritou bude vážně se podívat na to, jak se dají věci udělat a s kým bude třeba spolupracovat,“ řekla velvyslankyně novinářům.

Trumpova administrativa se podle ní bude zaměřovat na praktické kroky, které mohou reálně změnit situaci ve prospěch Syřanů. Válka v Sýrii si vyžádala okolo 400 tisíc mrtvých, ze hranice odešlo asi 5 milionů lidí a vnitřně vysídlených je asi 6,5 milionu Syřanů. Mnozí soudí, že právě USA a administrativa prezidenta Baracka Obamy a ministryně zahraničních věcí Hillary Clintonové vedle k destrukci Sýrie.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…