Jan Urbach: Merkelová ještě žije

22.02.2017 14:01

V průzkumu veřejného mínění institutu pro deník "Frankfurter Allgemeine Zeitung" uskupení CDU/CSU získalo podporu 33 procent anketovaných. Na druhé místo se vrátili sociální demokraté (SPD) ziskem 30 procent.

Jan Urbach: Merkelová ještě žije
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Merkelová

Návrat koalice kancléřky Merkelové signalizoval již úterní průzkum instit Schulz říká, že jeho hlavním volebním heslem bude sociální spravedlnost a slibuje, že utu Insa pro deník Bild. V hypotetických volbách tuto neděli by CDU/CSU, podpořilo 31,5 procenta dotazovaných a SPD 30 procent. Oba dva průzkumy potom dávají šanci na třetí místo Alternativě pro Německo (AfD), kterou podpořilo 8,5 procenta (Allensbach) či 11 procent (Insa). Dotazovaných Němců. Na dalších místech je Levice (8 i 9,5 procenta) a Zelení (8 i 6,5 procenta).

Od posledních voleb v roce 2013 si křesťanské strany udržovaly cca 10 procent náskoku nad sociální demokracií. Situace se radikálně změnila na konci ledna poté, co blo rozhodnuto, že SPD vyšle do boje o kancléřské křeslo Martina Schulze. Schulz do voleb půjde s hesly o sociální spravedlnosti a slibuje zrušení části liberálních reforem na trhu práce. Volby do Spolkového sněmu se uskuteční 24. září.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.