Jan Urbach: Merkelová se chová jako majitelka Evropské unie

25.05.2016 16:37

Jako o majitelce Evropské unie hovořil včera bývalý polský premiér Leszek Miller, který Polsko do unie přivedl, v pořadu „Politika v samé poledne“ v Polském rozhlase RDC.

Jan Urbach: Merkelová se chová jako majitelka Evropské unie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kancléřka Angela Merkelová

Miller opětovně mluvil o dělení unie na „rovné a rovnější“ Na konci dubna ve vysíláni Polského rozhlasu „Jedynka“ řekl, že podle jeho názoru jsou všechny současné krize dány tím, že její současní lídři „poněkud zaostávají“ za svými předchůdci. Nyní v souvislosti s migrační krizí kritizoval německou kancléřku Merkelovou. Miller soudí, že její pozastavení azylových procedur, otevřená náruč pro uprchlíky, a to bez souhlasu kohokoli, se nemělo stát. „Paní Merkelová se chová jako majitelka Evropské unie,“ prohlásil L. Miller. Připomeňme, že na počátku ledna o Merkelové hovořil jako o největším škůdci Evropy.

Četné karikatury vykreslují kancléřku Merkelovou jako císařovnu.

Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Poučení ze Zašové

10:14 Zdeněk Jemelík: Poučení ze Zašové

Valašská vesnice Zašová má pevné místo v mých vzpomínkách na vzdálené mládí, proto mě zaujala zpráva…