Jan Urbach: Nové znění koncepce zahraniční politiky Ruska

12.04.2016 15:15

Ministr zahraničních věcí RF Sergej Lavrov oznámil, že na pokyn prezidenta Vladimira Putina se zpracovává nové znění koncepce zahraniční politiky Ruska. Řekl to během svého vystoupení na shromáždění Rady pro zahraniční a obrannou politiku.

Jan Urbach: Nové znění koncepce zahraniční politiky Ruska
Foto: mid.ru
Popisek: Ministr zahraničních věcí RF Sergej Lavrov

Podle slov Lavrova, jak ho cituje agentura Sputnik, „období neurčitosti ve světových záležitostech trvá, odpovědět ihned na všechny otázky a vytvořit nějakou magickou definici, která by umožnila řešení všech problémů", není možné, zvláště v současné „mozaikové, rozporuplné" mezinárodní situaci. „Přitom samozřejmě obecnou tendenci je možné pozorovat, všechny tyto tendence se snažíme odrazit v našich základních rozhodujících dokumentech. Je to i strategie národní bezpečnosti Ruska, i koncepce zahraniční politiky Ruska", řekl.

Jde o přechod k nové, polycentrické architektuře světové politiky, který se „v ideálním případě má opírat o spolupráci vedoucích center síly v zájmech společného řešení globálních problémů", dodal podle agentury Lavrov. Šéf ruské diplomacie také varoval, že není žádná záruka, že pozitivní vektor zvítězí".

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…