Jan Urbach: Nový mccarthismus v USA?

25.07.2017 18:55

Republikáni ze sněmovny reprezentantů a přinejmenším jeden člen administrativy Donalda Trumpa vyzvali ministra financí USA Stevena Mnuchina, aby vyšetřil eventuální financování Ruskem ochránců životního prostředí, kteří vystupují proti těžbě ropy z břidlic a uplatňované technologii této těžby, hydraulického frakování, píše Politico.

Jan Urbach: Nový mccarthismus v USA?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

Předseda vědeckého výboru Sněmovny reprezentantů Lamar Smith a kongresman Randy Weber požádali, aby Mnuchin zjistil, nefinancuje-li Kreml kampaně „zelených" proti technologii frakingu. Nyní byla jejich iniciativa podpořena velkým počtem republikánů, nehledě na jasnou absurditu těchto prohlášení, píše list. Jak uvádí agentura Sputnik, která text zaznamenala, Smithovy dohady zůstaly bez komentářů ministerstva energetiky a ministerstva financí a byly vyvráceny „zelenými." Zástupce skupiny The League of Conservation Voters, o níž se mluví v politikově dopisu, David Willett prohlásil: „Není to pravda. Nejsme vůbec ve spojení s Ruskem a účinně bojujeme za zachování životního prostředí již více než 45 let. Byl to pouhý pokus o odpoutání veřejného mínění od tématu napojení Trumpovy kampaně na Rusko a zasahování do voleb, o čemž se hodně mluvilo v médiích." Zdá se, že brzy ve Spojených státech budou za vše odpovědni Rusové. Jsou snad američtí občané tak hloupí, že sednou na lep každé propagandě? Možná se to týká jen několika senátorů a kongresmanů, kteří se vydali cestou tragické postavy svého předchůdce Josepha McCarthyho.

Jan Urbach

Vyšlo na Vasevec.parlamentnilisty.cz, publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…