Jan Urbach: OBSE - Kyjev porušuje minské dohody

10.08.2016 14:16

Pozorovatelé mise OBSE odhalili za hranicemi bezpečnostního pásma na východě Ukrajiny protiletadlové raketové systémy kyjevských ozbrojených sil. Tisková služba mise dnes pro agenturu RIA Novosti uvedla, že se jedná o porušení minských dohod.

Jan Urbach: OBSE - Kyjev porušuje minské dohody
Foto: pixabay.com
Popisek: Socha archanděla Michaela na kyjevském Maidanu

„V okolí města Zolotoje (60 km severozápadně od Luhanska), tedy v oblasti kontrolované vládou, objevili 6. srpna členové hlídky mise čtyři protitankové řízené raketové komplexy (9K111 Fagot ráže 120 milimetrů), jeden nepohyblivý protiletadlový raketový komplex (CA-13 Strela-10, ráže 120 milimetrů) a jeden protiletadlový raketový komplex (9K33 Osa, ráže 120 milimetrů), spolu s dalšími kusy vojenské techniky", zdůrazňuje se v tiskové zprávě mise.

Podle údajů pozorovatelů byla v této oblasti rovněž zaznamenána tři protiletadlová zařízení (ZU-23) a jeden víceúčelový, lehce obrněný transportér (MT-LB) vybavený kulometem. Agentura Sputnik dále s odvoláním na zprávu OBSE uvádí, že za liniemi odsunu zbraní a za hranicemi míst vymezených pro uskladnění zbraní objevili pozorovatelé 6. srpna 15 tanků (T-64) a 7. srpna 18 tanků (T-64) na polygonu nedaleko osady Mirnoje (28 km jihozápadně od Luhanska), která je pod kontrolou sil Luhanské lidové republik.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O mladých ředitelkách a premiérkách

9:44 Petr Hampl: O mladých ředitelkách a premiérkách

Denní glosy Petra Hampla.