Jan Urbach: Orbán odmítl pozemní válku proti Srbsku, pomohl Schröder

09.10.2022 17:35 | Komentář

Americký prezident Bill Clinton požadoval, aby Maďarsko během agrese NATO v roce 1999 zahájilo proti Srbsku, součásti tehdejší Jugoslávie, pozemní operaci, uvedl srbský prezident Aleksandar Vučič během svého projevu k národu.

Jan Urbach: Orbán odmítl pozemní válku proti Srbsku, pomohl Schröder
Foto: blacklistednews.com
Popisek: Bill Clinton

„Pokud jde o Kosovo, teď vám řeknu něco, co jste nevěděli. V roce 1999 mělo Maďarsko zaútočit pozemními silami na Srbsko, což mně Viktor Orbán potvrdil a dovolil mi to říct veřejnosti. Americký prezident Bill Clinton, stejně jako Britové, od něj požadoval, aby zaútočili na Republiku Srbsko ze severu, abychom rozvinuli  své síly do Vojvodiny, což Viktor Orbán odmítl a byl pod velkým tlakem. Vyrovnat se s tímto tlakem v Bílém domě mu pomohl  německý kancléř Gerhard Schröder,“ řekl Vučič.  „To je celá jejich láska, o které se dá mluvit,“ řekl ironicky na závěr srbský prezident, který je v poslední době vystaven hrubému nátlaku, aby se Srbsko připojilo k protiruským sankcím.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …