Jan Urbach: Podle berlínského ministra arabské gangy terorizují město

11.12.2015 14:18

Německý deník "Tagesspiegel" píše o řádění arabských kriminálních gangů v Berlíně. Zejména v západní části německého hlavního města zastrašují obyvatelstvo, ignorují německé zákony a řídí se vlastními pravidly, uvádí list. V některých čtvrtích prý panuje „atmosféra strachu“. Tagesspiegel tak informuje o zprávě, kterou včera představil ministr spravedlnosti Berlína Thomas Heilmann.

Jan Urbach: Podle berlínského ministra arabské gangy terorizují město
Foto: Stanislav Dupač
Popisek: protest proti násilí

Kriminální skupiny prý využívají "uzvařené rodinné struktury a archaické chápání cti“ a vytvářejí souběžný systém „spravedlnosti“. Stát prý není schopný kontrolovat kriminální skupiny, které v poslední době posilují. Problém přestal být marginálním, ačkoli zatím nezachvátil celé hlavní město Německa.

Autor podkladové zprávy, znalec islámu Mathias Rohe, upozorňuje na postoje islámských duchovních, kteří jsou k takovému vývoji lhostejní a německé právo ignorují. Ministr Heilmann uvedl, že v souvislosti s příchodem statisíců migrantů je prioritním úkolem nedopustit vznik dalších souběžných struktur, které by eliminovaly vliv německého státu. Podle statistik žije nyní v Berlíně více než čtvrt milionu muslimů z celkového počtu 3,5 milionu obyvatel. Je to dvakrát více než na počátku devadesátých let.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…