Jan Urbach: Porošenkův zdravotní stav je prý vážný

11.10.2020 7:35

Zdravotní stav bývalého ukrajinského prezidenta Petro Porošenka, který onemocněl COVID-19, se navzdory komplexní léčbě zhoršil a je prý vážný.

Jan Urbach: Porošenkův zdravotní stav je prý vážný
Foto: Tomáš Nový
Popisek: Ukrajinský prezident Petro Porošenko

V rozhovoru na Youtube to řekla   manželka politika  Maryna Porošenková.   Nemocná je také exprezidentova dcera Jevgenia a její manžel. Ti však jako mladší lidé s nákazou bojují úspěšněji. Manželka měla negativní i opakovaný test na koronavirus. Porošenko v úterý 29. září oznámil, že   měl pozitivní test na COVID-19. „Ne včas. Je mi velmi líto, že jsem nucen dát si pauzu v návštěvách regionů, “uvedl bývalý prezident Ukrajiny, který se účastnil  kampaně před komunálními volbami.  V sobotu byla zveřejněna zpráva, že Porošenko  byl hospitalizován v jedné z kyjevských nemocnic s oboustranným zápalem plic. Maryna Porošenková, která o tom informovala, vyjádřila názor, že situace v kyjevských nemocnicích je „extrémně špatná“ - není dostatek míst pro lidi infikované koronavirem, chybí také   kyslík  a resuscitační zařízení.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…