Jan Urbach: Starostka Calais chce pomoc armády

22.08.2016 16:48

Starostka francouzského města Calais Natacha Bouchart francouzské televizi velmi dramaticky komentovala situaci ve městě. Násilí ze strany migrantů ve městě prý dosáhlo stupně, který nelze zvládat. Podle jejích slov jsou pořádkové síly vyčerpané a nedostatečné početné. Starostka podtrhla, že již rok žádá, aby se situací začala zabývat i armáda.

Jan Urbach: Starostka Calais chce pomoc armády
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Továrny v průmyslové zóně poblíž "džungle" jsou chráněné žiletkovým drátem

Bouchartová připomenula, že v Calais jsou dva tábory, oficiální, ve kterém je okolo 2,5 tisíc lidí, a neoficiální tábor migrantů, kontrolovaný převaděči, ve kterém „žije“ asi 4,5 až 5 tisíc osob. Pořádkové síly nejsou schopné kontrolovat situaci - nefunguje systém verifikace, neví se, kdo vchází a vychází z tábora, není vůbec známo, kde v táboře přebývá. „Jsme neustále ve válečném stavu.

Calais je částí Francie. Nerozumím proto, proč u nás nemají platit stejné zásady, které platí v celé zemi,“ tázala se starostka ve vysílání France 3. Na kritičnost situace nyní upozornili prezidenta Francoise Hollanda také britští řidiči. Žádají v prostoru Callais o vojenskou pomoc. Britské sdělovací prostředky stále častěji píší o brutálních útocích na řidiče, ke kterým přistupují osoby usilující proniknout do Velké Británie. Migranti k útokům používají obušky, baseballové pálky, nože a dokonce i motorové pily.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty