Jan Urbach: V procesu s Janukovyčem byly podle Tymošenkové porušeny všechny procedury

15.05.2017 15:14

Bývalá ukrajinská premiérka, dnes předsedkyně strany Baťkivščyna (Vlast) Julije Tymošenková prohlásila ve vysílání televize 112 Ukrajina, že případ velezrady bývalého prezidenta Ukrajiny Viktora Janukovyče je politizovaný a byly v něm porušeny „všechny procedury“.

Jan Urbach: V procesu s Janukovyčem byly podle Tymošenkové porušeny všechny procedury
Foto: worldwide.com
Popisek: Bývalá ukrajinská premiérka Julia Tymošenková

„Tím, co nyní dělá ukrajinská moc, připravuje v podstatě zproštění Janukovyče viny. Není tam nic, co by se dělalo správně. Za prvé, politizovali tento případ, a generální prokurátor činí prohlášení o vině Janukovyče a vině jeho okolí. To je první důvod, aby byl tento případ uznán u Evropského soudu za politicky motivovaný.

Protože nemají právo dávat hodnocení, nemají právo proces politizovat před vynesením rozsudku", řekla ex-premiérka. Je toho názoru, že nedodržení procedur v případu velezrady bude mít za následek zproštění obžalovaného viny v mezinárodních soudních instancích. „Za druhé byly porušeny všechny procedury, které pokládá Evropský soud za fundamentální.

Bylo porušeno všechno. Bude-li Janukovyč zbaven práva obhajoby, bude to znamenat rehabilitaci Janukovyče v evropských soudních instancích", prohlásila Tymošenková citovaná agenturou Sputnik. Již dříve bylo oznámeno, že Interpol vyškrtl bývalého ukrajinského prezidenta ze seznamu osob, po nichž pátrá. Kyjev se hodlá proti tomuto rozhodnutí odvolat. Případ údajné velezrady Janukovyče bude opětovně pojednáván obvodním soudem v Kyjevě 18. května.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …