Jan Vysočina: Francouzi se pokusí složit politickou maturitu

07.05.2017 17:32

Mají dvě možnosti. Mohou si zvolit Macrona, který za sebou nyní nemá žádnou významnou politickou stranu. Hnutí, které ho podporuje, připomíná stranu na jedno použití. V Česku bych to přirovnal k TOP09 a nebo hnutí ANO. Bude nucen spoléhat na parlamentní většinu, jejíž složení je pro nadcházející volby dnes otevřené.

Jan Vysočina: Francouzi se pokusí složit politickou maturitu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Francouzské zátiší

Jeho rétorika není upřímná, protože na protikandidátku kydá hnůj, ale neuvádí pro svá tvrzení žádné důkazy. Obecně nyní slibuje to, co je schopen splnit jedině v případě, že jeho politické hnutí, které ho nyní podporuje, bude mít možnost buď samo nebo v koalici splnit tyto vize v případě významného úspěchu v parlamentních volbách. Tedy nyní slibuje víceméně holuby na střeše.

Le Pen se profiluje jako národně zodpovědná politička za budoucnost Francouzů. Své sliby může splnit pouze tehdy, když v následujících parlamentních volbách její strana Národní fronta zvítězí a nebo  bude mít možnost je realizovat v koalici s nějakou další politickou stranou.

Snahy mnoha publicistů a politiků zařadit jí na krajní pravici nejsou doloženy důkazy. Spoléhají spíše na neznalost prostých Francouzů o politice obecně. V programu Národní fronty, kterou dosud vedla tato kandidátka na prezidenta Francie, jsou kromě vůle po samostatnosti Francie v rámci EU také sociálně orientované cíle. Tedy se dá říci, že se jedná o program, který nabízí Francouzům to nejlepší z celého politického spektra .

Pokud si Francouzi vyberou Macrona a následně i jeho politické hnutí ve volbách do parlamentu, tak nedojde k téměř žádné změně proti dnešku. To, že nekandiduje Hollande(nemá téměř žádnou podporu občanů), signalizuje, že si Francouzi nepřejí pokračovat v současné politice. Zákonitě by čekala zemi dlouhodobá stagnace a možná i řecký scénář. Variantou by bylo splynutí s federální částí EU pod taktovkou Německa. Le Pen nabízí Francouzům perspektivu, že po počátečních potížích při realizaci programu Národní fronty dojde k ozdravení ekonomiky i  vyřešení vlivu imigrace.

Výsledek voleb  v této zemi bude mít významný vliv i na další země v Evropě.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…