Jan Ziegler: Chápu Německo, že nás nebere vážně

07.09.2015 11:23

Minule jsem našeho největšího souseda kritizoval za jeho přehnanou vstřícnost vůči uprchlíkům. Je mně však jasné, proč Němci nedůvěřuji zemi, ze které na jejich území pronikají zlodějské a lupičské bandy.

Jan Ziegler: Chápu Německo, že nás nebere vážně
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Ano, je to smutná záležitost severních Čech, především Mostecka, Ústecka a Teplicka, odkud české lupičské tlupy pronikají do Saska, kde okrádají a přepadají místní obyvatele. Došlo to tak daleko, že lidé z německého pohraničí zorganizovali proti těmto nájezdníkům občanskou domobranu. Nikoliv tedy proti islamistům, ale proti českým lupičům. Pravdou je, že v jižních a jihozápadních Čechách na hranici s Bavorskem takové problémy nejsou. Žádné novodobé nájezdy ve stylu rabujících husitských výprav se odtud k sousedům na druhou stranu Šumavy nepořádají. Inu svědčí to o kvalitách obyvatelstva.

Může někdo brát vážně názory občanů země, která má vážné problémy se státní správou, která spíše nefunguje, než funguje, s vymahatelností práva a jež nebyla schopna za posledních dvacet let postavit či dostavět dálnice z Prahy do Českých Budějovic, Ústí nad Labem či Hradce Králové. Čili Česká republika prokazatelně není schopna řešit jednodušší záležitosti, než je uprchlický problém, tak těžko někdo bude chtít rady od jejich představitelů i obyvatel na řešení potíží s imigranty.

To je to samé, jak někteří jedinci nadávají na to, jak se mají špatně, jací jsou to chudáci a pak by chtěli řešit problémy zeměkoule. Nezlobte se, takoví lidé mě nezajímají a jejich názory už vůbec ne. Lemply a flákače zkrátka neberu vážně. Obecně platí, že každý by měl nejdříve řešit vlastní problémy, než začne radit sousedovi. V Bibli je na to krásné Ježíšovo podobenství. „Pokrytče, nejdřív vyjmi trám z oka svého, než začneš upozorňovat bratra, že tam má třísku.“

Psáno pro blog idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Přituhuje

11:34 Jiří Weigl: Přituhuje

Denní glosa Jiřího Weigla