Jan Ziegler: Komunista přiznal, zemi jsme přivedli ke krachu

25.02.2018 14:48

Dnes si připomínáme neblahé sedmdesáté výročí komunistického puče. Škody, které naší zemi způsobil, jdou do stamiliard korun. Minimálně osm tisíc mrtvých v důsledku rudého teroru vyčíslit penězi nejdou.

Jan Ziegler: Komunista přiznal, zemi jsme přivedli ke krachu
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Pádný důkaz o zločinnosti komunistického režimu poskytuje film režiséra Vojtěcha Jasného Všichni dobří rodáci. Ten je natočený podle skutečných událostí a tak nějak dokazuje, že zločiny rudých se od těch nacistických zase až tolik nelišily. Děkuji České televizi za to, že jej včera večer uvedla. Na druhé straně nemá cenu opakovat známé skutečnosti o demisi ministrů atd. Je lepší se zamyslet nad důsledky, které Únor 1948 naší zemi přinesl.

„Vidím zemi, která ještě před čtvrt stoletím patřila k deseti nejrozvinutějším zemím Evropy. Dnes toto postavení nemá... Československo prakticky nemá vlastní železnou rudu, avšak současně zaujímá jedno z předních míst ve výrobě oceli. Není také normální, že náš průmysl polyká obrovské množství energie, že různá odvětví vyrábějí na sklad a že dnes objem zásob tvoří celý roční národní důchod.

Téměř 23 procent našeho obyvatelstva žije v ekologicky zasažených oblastech a to není v žádné jiné zemi. Je smutné, že pokud jde o průměrnou délku života, dostali jsme se v poslední době na spodní příčky žebříčku... je možno říci, že životní úroveň v zemi stagnuje...

Kromě nízké pracovní morálky se u nás rozšířily i takové negativní jevy, jako je agresivita mládeže, šikanování mezi učni a narkomanie.“

Kdopak to asi řekl? Že by nějaký soudruh z KSČM hodnotil současnost anebo naopak někdo z disidentů špinil socialistické Československo. Ale kdeže! Jsou to slova Rudolfa Hegenbarta, vedoucího oddělení ÚV KSČ, v rozhovoru ze 7. srpna 1989 pro sovětský deník Izvestija. Mnozí opozičníci se tehdy právem divili, že dotyčný soudruh nebyl odsouzen do vězení pro trestný čin poškozování zájmů republiky v cizině, protože je by trest za tak ostrá slova neminul.

Není přesvědčivějšího důkazu, že komunisté přivedli tehdejší Československo ke krachu. Stačí se také začíst do tajných zpráv určených pouze pro ÚV KSČ. A člověk se nestačí divit, tak se z těchto dokumentů například dozví, že textilní stroje z podniku Elitex v Ústí nad Orlicí neobstojí v mezinárodní konkurenci, a že bratislavská Tesla vyrábí na sklad počítače, které nikdo nechce a naopak její radiokazeťáky po kterých byla poptávka, na trhu chyběly. V socialistickém podniku totiž nikdo nebyl tuto s odpuštěním nebetyčnou hloupost schopen změnit. Centrální plánování to zkrátka neumožňovalo.

A tahle fakta je třeba si pořád opakovat, abychom pochopili, že Únor 1948 znamenal počátek bídy a zaostávání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…