Jan Ziegler: Mezi 21. srpnem a 15. březnem je kvůli ruské aroganci velký rozdíl

06.06.2017 20:35

Jistě, 72 let po skončení II. světové války už bychom se neměli pořád zabývat německou vinou. Někteří rusofilové namítnou, že i od okupace v srpnu uplynulo už téměř padesát let, ale velký rozdíl tu je.

Jan Ziegler: Mezi 21. srpnem a 15. březnem je kvůli ruské aroganci velký rozdíl
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Ano, německá okupace 15. března 1939 byla pro náš národ daleko horší než ta pozdější ruská. Nicméně společné měly to, že k nám bez souhlasu našich představitelů a proti vůli drtivé většiny národa vtrhla cizí vojska, která nás zabrala a vraždila české lidi. To, že jich nacisté pozabíjeli víc, nic nemění na tom, že v obou případech spáchali okupanti těžký zločin. Ono i méněnásobný vrah zůstává vrahem.

Ovšem nevím nic o tom, že by v Německu tamní státní televize natáčela dokumenty typu, že obsazení českých zemí v devětatřicátém roce bylo správné, protože se tím zabránilo destabilizaci středoevropského regionu. Já si naopak pamatuji, že při jedné mých návštěv u tohoto našeho největšího souseda jsem v tamní ZDF viděl dokumentární film o vypálení Lidic s tím, že taková hrůza se už nesmí v budoucnosti nikdy opakovat.

Putinovské Rusko je nebezpečné tím, že se snaží bagatelizovat komunistické zločiny a například ruší muzea gulagů. Takže nemůže překvapit fakt, že tamní státní televize Rossija 1 odvysílala dílko, které jako by vypadlo z dílny nacistického ministra propagandy Josepha Goebbelse. Podle něho nás prý chtělo obsadit NATO a opozice v K 231, což prý byli odsouzení fašisté, kolaboranti a zrádci, chystala státní převrat. A také jsme prý po Rusech stříleli v Praze u Národního muzea z kulometů. To je bohužel rovněž nesmysl, ale říkám si škoda, nějakou tu dávku dostat mohli.

V každém případě se ze strany současné kremelské říše jedná o relativizaci zla. Proto je na ni třeba si dávat pozor a neblahé výročí 21. srpna 1968 připomínat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.