Jan Ziegler: Nejde o restituce, ale SPOZ má velký strach z voleb

22.10.2013 18:32 | Zprávy

Na Stranu přátel občanů – Zemanovci (SPOZ) se trvale valí pohroma, rvačky na předvolebních konferencích, nejasné podnikání, temná minulost mnoha jejich členů a také neschopnost při řízení ministerstev. Nelze se tedy divit, že ministr Pecina se v záchvatu zoufalství snaží odvrátit pozornost od Zemanovců jinam.

Jan Ziegler: Nejde o restituce, ale SPOZ má velký strach z voleb
Foto: SPOZ
Popisek: Logo Strany práv občanů - Zemanovců

Faktický šéf SPOZ Martin Nejedlý má problémy se svoji ruskou firmou Lukoil, kterou v České republice zastupuje. Podle zpráv z médií dluží Lukoil České republice desítky milionů korun, a kdyby SPOZ uspěla ve volbách do Poslanecké sněmovny, pak by je nemusel našemu státu vracet, protože povolný ministr financí buď z vlastních, nebo spřízněných levicových řady by tento dluh ruské společnosti jistě odpustil.

Na nominační krajské konferenci v Hradci Králové se Zemanovci servali jako koně, členové strana na sobě nenechají niť sucho v médiích, a ministr dopravy Zdeněk Žák jmenuje do funkcí kamarády z mokré čtvrti, pardon ze Zbraslavi. Vždyť nejlepší kvalifikace pro generálního ředitele Ředitelství silnic a dálnic je být sousedem pana ministra a nikoliv schopnost rozumět dané problematice.

Do toho všeho se probral ministr vnitra Martin Pecina, o kterém se píše v médiích a na sociálních sítích, že jeho okolí se pohybovalo v těsné blízkosti organizovaného zločinu. A tak přišel na řadu tradiční otloukánek - církve. Pan Pecina, který svému resortu vůbec nerozumí, což dokazuje tím, že plánuje navýšit stav policistů, kterých má ČR v přepočtu na obyvatele téměř nejvíc v Evropě, takže by stačilo je pouze přesunout z kanceláří do terénu, se najednou probral a usoudil, že katolická církev se chce zmocnit Pražského Hradu a z prezidenta se stane bezdomovec.

Když jsem si přečetl vyjádření ministra Peciny poprvé, tak jsem byl v šoku a pochyboval o jeho duševním zdraví. Katolická církev by dostala na Hradě zpátky pouze budovy, které už teď užívá, a které ji po staletí patřily. Napsat, že by mohlo hrozit vystěhování prezidenta, je mimo realitu. Nastala by jenom situace, která byla na Hradě i za I. Československé republiky a chcete snad někdo říci, že prezidenti Masaryk s Benešem byli bezdomovci? Nic takového se samozřejmě nestalo a nehrozilo a nehrozí to ani nyní.

Vysvětlení je pouze jediné možné, SPOZ se bojí toho, že je voliči do Poslanecké sněmovny nepošlou a tak se pan Pecina účelově vytasil s církevní kartou, a hodlal se pasovat do obránce české státnosti. Na to mu však neskočíme a mám radost, že i premiér Jiří Rusnok odmítl poslat do Senátu jeho tzv. zákonné opatření na vyjmutí Pražského Hradu z církevních restitucí. O ně totiž v tomto případě opravdu nejde.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Aleš Dufek byl položen dotaz

Přemýšlíte, proč jste nevyhráli?

Napadlo vás, že si za to můžete jen a jen sami, tím, jak všechny hned urážíte, jak o sobě mluvíte jako o těch jediných demokratech a jak jsou jen ty vaše názory správné? Logicky se to dotýká pak každého, kdo má jiný pohled na věc než vy a dá pak hlas někomu jinému, i když třeba s řadou věcí, co pros...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Alena Maršálková: Volební studio na ČT24 hodinu před vyhlášením výsledků

11:21 Alena Maršálková: Volební studio na ČT24 hodinu před vyhlášením výsledků

Zpracovat analýzu živého vysílání volebního studia, kdy několik hodin netrpělivě čekáme na výsledky …