Jan Ziegler: Pokud levicoví extremisté z Kliniky nezmizí, musí je vyhnat policie

05.09.2017 20:56

Městský soud v Praze pravomocně rozhodl, že budova Kliniky v Praze na Žižkově patří Správě železniční a dopravní cesty a aktivisté, kteří jí okupují, ji musí vyklidit. Doufám, že se tak stane, co nejdřív.

Jan Ziegler: Pokud levicoví extremisté z Kliniky nezmizí, musí je vyhnat policie
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Ještě chci věřit tomu, že žijeme v právním státě, kde se právo včetně soudních rozsudků respektuje. Tady už není na co čekat, soud vydal pravomocný rozsudek, a ti co protizákonně okupují kliniku, odtud musí co nejrychleji zmizet. A pokud by tomu nechtěli rozumět, pak musí jednat policie a v případě nutnosti rázně a tvrdě. Není přece možné nerespektovat vlastnická práva.

K smíchu a pláči zároveň byl právní zástupce Kliniky Pavel Uhl, který proti vyklizení budovy argumentoval u soudního líčení dobrými mravy. Tuto drzost nechápu. V rozporu s dobrými mravy je naopak obsazení Kliniky, která žádným aktivistům nepatří. Přece není možné si jen tak někam přijít a obsadit cizí dům, Taková anarchistická akce je dokonce i trestným činem.

V těchto dnech úřad pro vyšetřování FBI zveřejnil zprávu, podle které je extrémně levicové hnutí Antifa, jež v USA údajně bojuje proti fašismu, stále nebezpečnější. Mám tušení, že toto se týká i České republiky, kde krajní levičáci rovněž představují velké nebezpečí pro demokracii. A netýká se to jen násilné okupace budov, které patří jiným vlastníkům, ale také například žhářských útoků proti restauracím apod. Mám dojem, že až přehnaně moc se věnujeme tzv. pravicovým extrémistům, až nám toto nebezpečí od rudých fanatiků uniká.

http://praha.idnes.cz/klinika-vyklizeni-soud-0vk-/praha-zpravy.aspx?c=A170905_103457_praha-zpravy_zuf#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=prahah&utm_content=main
 

Psáno pro iDnes.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty