Jan Ziegler: Policie musí vyklidit žižkovskou Kliniku, a Stropnický ven z radnice

15.10.2016 21:04

Je to nehorázné porušení vlastnického práva, které nelze trpě. Jacísi aktivisté protiprávně obsadili budovu, která patří Správě železniční dopravní cesty (SŽDC), a odmítají do ní pustit zástupce vlastníka. To musí skončit.

Jan Ziegler: Policie musí vyklidit žižkovskou Kliniku, a Stropnický ven z radnice
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Skandální rovněž je, že lidi, kteří nerespektují vlastnické právo, podporuje předseda Výboru pro dopravu pražského zastupitelstva Matěj Stropnický ze strany Zelených. Obecní, městští a krajští zastupitelé skládají slib, ve kterém se zavazují dodržovat zákony této země. Zní takto: „Slibuji věrnost České republice. Slibuji na svou čest a svědomí, že svoji funkci budu vykonávat svědomitě, v zájmu obce (města, městyse) a jejích (jeho) občanů a řídit se Ústavou a zákony České republiky.“

A tento slib Matěj Stropnický prokazatelně porušil, protože veřejně nabádá k porušování vlastnického práva. Mám za to, že by z toho Zastupitelstvo hlavního města Prahy mělo vyvodit důsledky a odvolat jej z vedení výboru. Jeho anarchistické způsoby nelze tolerovat a měl by je řešit soud.

SŽDC nabylo tuto budovu v Praze - Žižkově v souladu se zákonem a má plné právo ji využívat. Ta situace je stejná, jako kdybych někdo násilím obsadil dům, který mu nepatří a odmítal do něj pustit majitele. Za to by dotyčný měl jít do vězení. A toto je stejný případ.

Doufám tedy, že policie začne jednat a Kliniku od současných pochybných obyvatelů vyklidí. V případě nutností ať použije sílu, nasadí těžkooděnce, slzný plyn atd. Ti, co okupují tento dům na Žižkově, jsou obyčejní zločinci, a podle toho se s nimi musí zacházet. Jestliže jakýkoliv stát umožní tak drzé nedodržování zákonů, kope si svůj vlastní hrob.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…