Jan Ziegler: Přehlídka NATO v Estonsku, pěkná facka Putinovi

03.03.2015 21:45

Ta zpráva na webu Echo.24.cz mně udělala velkou radost. Vojáci ze státu NATO uspořádali na estonský den nezávislosti vojenskou přehlídku v estonském městě Narva, které leží na hranicích s Ruskem a v němž převažuje ruská menšina. Západ musí dát Rusku důrazně najevo, že v členské zemi Aliance nemají neoznačení zelení ozbrojení mužíci šanci.

Jan Ziegler: Přehlídka NATO v Estonsku, pěkná facka Putinovi
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Já si v duchu představuji, jaké by to bylo, kdyby se 30. září 1938 místo podpisu Mnichovské dohody konala v baště Sudetoněmecké strany v Liberci společná přehlídka, československé, francouzské a britské armády a po hlavní třídě se tam projely anglické tanky. Byla by to nádhera. Věřím, že v takovém případě by si nacistické Německo další provokace proti nám rozmyslelo.

Tak jako tehdy Adolf Hitler vyhrožoval Československu vojenským, útokem, stejně tak hrozí Vladimír Putin a jeho okolí Pobaltí agresí. Důvody jsou prakticky stejné. Němečtí nacisté si vzali jako záminku k výpadům proti Československu údajný útlak zdejší německé menšiny, Rusové ty samé lži opakuji ohledně svých krajanů v Pobaltí. Hitlerovi křičel, že Versailleský mír je pro Německo nespravedlivý, Putinovi se zase nelíbí Evropa po pádu železné opony, kdy východoevropské země už nechtěly být dál moskevskými koloniemi. Čili podobnosti jsou tady jasné.

Takže přehlídka vojsk Severoatlantické aliance v estonské Narvě byla jasným varováním Rusku a hlavně tamní ruské menšině, na ukrajinský scénář zapomeňte, v opačném případě na to pořádně doplatíte. A to je dobře. Kremelští jestřábi rozumí pouze síle. Proto si Západ za tuto akci zaslouží jedničku s hvězdičkou.      

     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…