Jan Ziegler: Primátorka by neměla vyhazovat lidi bez znalosti situace

30.09.2015 9:41

Tak šéf pražského Dopravního podniku by měl přijít o křeslo, protože prý chce navýšit rozpočet o dvě miliardy korun. Doporučil bych primátorce Adrianě Krnáčové si nejdříve zjistit fakta, než začne mluvit.

Jan Ziegler: Primátorka by neměla vyhazovat lidi bez znalosti situace
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Existuje něco, jako ekonomické zákony. A pokud se tedy zvýší platy zaměstnancům Dopravního podniku, dále se přidají nové spoje metra, tramvají a autobusů a naopak sníží ceny ročních předplatných kupónů, tak nelze dělat zázraky a snižovat rozpočet Dopravního podniku hlavního města Prahy. Jeho generální ředitel Jaroslav Ďuriš má být odvolán proto, že na příští rok žádá městský dopravce o dvě miliardy korun víc, místo jedenácti třináct miliard.

Reakce pražské primátorky byla, žádám jeho hlavu a také odvolání některých členů představenstva. Mám dojem, že jako už poněkolikáté něco řekla, aniž by se předtím seznámila s fakty. Je takové krásné české přísloví dvakrát měř, jednou řež. Prošel jsem si různé sociální sítě, diskusní fóra atd., a drtivá většina lidí je na straně ředitel Ďuriše. Respektují, že dal firmu do pořádku a vyřešil některé staré kostlivce, kteří tam zůstali po jeho předchůdcích. Nemyslí si, že by existoval důvod k jeho odvolání. On sám doložil, že vypovězením nebo úpravou některých nevýhodných smluv ušetřil pražskému Dopravnímu podniku miliardy korun.

Proto by si měla paní Krnáčová taková slova nejdříve rozmyslet, než je řekne. Ono to fakt není legrace, ale hodně vážná věc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…