Jan Ziegler: Rusko posílá severokorejského uprchlíka na smrt

10.02.2017 18:49

Je to mimořádně hnusné, dnes měl být do zločinného komunistického státu z Ruska vydán Čche Mjong-pom, který utekl ze sibiřského poddanství a dvacet let žil v ilegalitě. Rusové se stávají spolupachateli vraždy.

Jan Ziegler: Rusko posílá severokorejského uprchlíka na smrt
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

O této události informovaly mezinárodní organizace na ochranu lidských práv a u nás ji zveřejnila Česká televize. Jedná se o to, že Severokorejec Čche Mjong-pok pracoval na Sibiři jako dřevorubec v příšerných nelidských podmínkách, které se rovnají otroctví. V takových poměrech tam žije 20 tisíc jeho krajanů, kteří vydělávají peníze pro tyranský komunistický režim diktátora Kim Čong-una. Uprchlík se skrýval převážně v Sankt Petěrburgu, kde ho zatkla ruská policie.

Severní Korea, která brutálně týrá vlastní obyvatelstvo, není normální zemí, je to zločinné spolčení na úrovni Islámského státu. A je daleko nebezpečnější, protože na rozdíl od otrhaných islamistů vlastní s velkou pravděpodobností jaderné zbraně. A v historii už jednou v roce 1950 napadla svého souseda - jižní Koreu. Tomu také opakovaně vyhrožuje vojenským útokem.

Je známou skutečností, že tato země popravuje lidi i za drobné přestupky nebo je zavírá na desítky let do koncentračních táborů, kde vězni masově umírají na následky mučení, podvýživu a vysílení. A Čche Mjong-pokovi hrozí s téměř stoprocentní jistotou poprava.

Žádný slušný stát nemůže vydat člověka něčemu tak odpornému, jako je severní Korea. Pokud Česká republika chce například někoho poslat do Spojených států amerických k trestnímu stíhání, tak chce ujištění, že dotyčnému nehrozí trest smrti. A to se jedná o kriminálníky, kdežto v tomto případě o nevinného člověka, který se ukrýval před terorem.

Rusko má s komunistickou severní Koreou dohodu o vydávání občanů, pokud ti se dostali na území druhého státu nelegálně nebo tam žijí nedovoleně. To je absurdní. Je to zhruba stejná situace, kdyby někdo kdysi utekl z rudého Československa před komunistickým násilím na svobodu do SRN a ta ho vrátila zpátky.

Kreml se tak podílí na zločinech severokorejských komunistů, když jim de facto umožňuje popravovat, mučit a věznit nevinné lidi! To je stejný zločin, jako kdyby jakákoliv jiná země vydávala např. uprchlé Kurdy Islámskému státu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …