Jan Ziegler: Rusko zradilo Izrael a podpořilo muslimské extrémisty

15.10.2016 9:04

Spolu s Kremlem pak dalších 23 zemí, které v UNESCO schválily rezoluci, že Zeď nářků nepatří mezi židovská posvátná místa. To je stejně skandální, jako kdyby někdo odhlasoval, že katedrála sv. Víta nepatří Čechům.

Jan Ziegler: Rusko zradilo Izrael a podpořilo muslimské extrémisty
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Zeď nářků patří mezi nejposvátnější místa judaismu. Cituji z Wikipedie. Zeď nářků je pozůstatkem vnějších hradeb jeruzalémského Chrámu, které nechal rozšířit Herodes Veliký. Po zničení Jeruzaléma římským vojskem v První židovské válce (roku 70 n. l.) zůstala většina zdi pohřbena pod úrovní terénu, kromě Zdi nářků a Malé zdi. Mnohé části hradby jsou dnes také často součástí domů muslimské čtvrti, které jsou ke Zdi přistavěny.

Podle rabínů však šechina (Hospodinovo přebývání) i po zničení Chrámu zůstala na místě Zdi nářků. Židům tak toto místo zůstalo nejposvátnějším. ... První zmínka o smutečních modlitbách Židů na tomto místě se nachází ve vyprávění poutníka z Bordeaux, který do Jeruzaléma dorazil roku 333.

Takže se jedná o místo, kde původně stával chrám vystavěný původně králem Šalomounem v 10. století před Kristem, který byl zbořen, pak obnoven a v roce 70 definitivně zničen římskými vojsky za tehdejšího židovského povstání.

Je tedy jasné, že Židé na tomto přinášeli oběti Bohu o 1600 let dříve, než vznikl islám. Zeď nářků je to jediné, co zbylo z jejich chrámu. A už ve 4. století se tam lidé modlili. To bylo dvě stě let předtím, než islámští nájezdníci dobyli Jeruzalém. Proto je rozhodnutí Organizace Spojených národů pro výchovu, vědu a kulturu (UNESCO) skandální a nepochopitelné.

Ruský prezident Vladimír Putin nedávno prohlásil, že Rusko a Izrael jsou spojenci v boji proti teroru. Ovšem tím, že Rusko svým hlasováním podpořilo muslimské radikály, slova kremelského vládce brutálně popřelo a pošlapalo. A znovu dokázalo, že se mu nedá věřit. Jako jediné z Evropy podpořilo tuto hanebnost. Je pravdou, že osm evropských zemí se zdrželo hlasování, což také není příliš hrdinské, ale pořád lepší než otevřená přízeň islamistům. Rusko se tak ocitlo ve společnosti států jako Súdán, Irán, Pákistán apod.

O to větší ocenění si zaslouží šestice, která byla proti. Od USA jako tradičního spojence Izraele se nic jiného nečekalo, dále jsou mezi nimi Německo, Velká Británie, Nizozemí a co mě nejvíc těší, také Litva a Estonsko. Milované Pobaltí jsem na Tebe pyšný. Akorát nerozumím jedné věci, jestliže pro tuto ohavnost hlasovalo 24 zemi, proti bylo 6 a 26 se zdrželo, tak nechápu, že rezoluce mohla být přijata menšinou hlasů.

article_photo

Izraelská vláda je pobouřena a právem chápe toto rozhodnutí jako antisemitské a absurdní. Muslimové by měli být rádi, že Izrael dodržuje náboženskou svobodu všech vyznání na svém území a ponechal správu Chrámové hory Arabům, kteří tady mohou svobodně vykonávat své náboženské obřady. Po roce 1948, kdy jeruzalémské Staré město okupovalo Jordánsko, Židé ke Zdi nářků nesměli. Dostali se tam teprve v roce 1967, kdy toto místo osvobodila izraelská armáda.

Někteří Židé dokonce uvažují o obnově svého chrámu na Chrámově hoře. Tam sice nyní stojí mešita Al-Aksá a Skalní dóm a právě Skalní dům by musel být zbořen, nicméně naši starší bratři ve víře, jak říkáme my křesťané, na to mají morální právo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…