Jan Ziegler: Studenti mají právo demonstrovat proti Zemanovi

18.11.2014 20:47

Tak ve středu bude další protest proti prezidentu Zemanovi, tentokrát přímo na Hradčanském náměstí, tedy skoro u něj doma, jak upozorňuje časopis Reflex.

Jan Ziegler: Studenti mají právo demonstrovat proti Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Asi takhle, ano, Miloš Zeman byl demokraticky zvoleným prezidentem, ale to neznamená, že lidé pak mají dalších pět let jeho mandátu jenom držet ústa. Žijeme v demokracii a k té demonstrace, stávky apod. patří.

Odboráři kdysi svolali velikou manifestaci proti vládě Petra Nečase a vyzývali ji k demisi. Já si o nich myslel svoje, ale říkal, jsem si, nechme je vyřvat se, oni sní řízky z domova, zapijí to pár štamprlaty nějakého šnapsu, protože ta žebrota nemá ani na hospodu, a pojedou domu. Koneckonců žijeme v demokracii a i takoví lidé mají právo shromažďovací.

A kdybych byl jako Zemanovci, tak bych řekl, co si to ta lůza, která umí akorát dělat kravál v ulicích, dovoluje. Nečasův kabinet, ať se nám to líbí nebo ne, vládne na základě výsledku svobodných demokratických voleb, a proto póvle drž ústa. Při této pochybné akci se dokonce někteří demonstranti pokusili napadnout tehdejšího ministra financí Miroslava Kalouska a ti, co dnes křičí cosi o slušném chování vůči hlavě státu, tenkrát mlčeli.

Chápu, že mnoha lidem se nelíbí chování Miloše Zemana, který proti duchu ústavy udržoval u moci nikým nezvolenou vládu Jiřího Rusnoka, která nedostala důvěru Poslanecké sněmovny, její ministři byli ve volbách vypráskáni, stihli nadělat miliardové škody a někteří jako například jeden z nejhorších polistopadových ministrů dopravy Zdeněk Žák, pouštěli státní pokladně pořádně žilou na soukromé účely.

Rozumím tomu, že některým lidem se nelíbí Zemanovo servilní chování k Rusku a Číně. Ano, obchodujeme s nimi, ale nelezme, však všichni víme kam.

Navíc základem naší zahraničně politické orientace musí být Západ, protože jedině ta nás povede k prosperitě. Jednou v našich dějinách jsme se zaměřili opačně a do roku 1989 jsme se stali prakticky rozvojovou zemí.

Studenti a všichni ti, co nechtějí Zemana na Hradě, mají právo proti němu protestovat a chtít jeho demisi. To zkrátka k demokracii patří.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…