Jan Ziegler: V sprostých urážkách jsou Rusové mistři

01.02.2017 20:48

„Tvoje matka je k...a,“ vyslechl si zámecký průvodce od ruského turisty kvůli tomu, že netoleroval porušování návštěvního řádu. Pokud kritizujme islamisty za porušování pravidel, tak ani Rusy přehlížet nemůžeme.

Jan Ziegler: V sprostých urážkách jsou Rusové mistři
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Tato příhoda se stala už dříve na zámku Hluboká nad Vltavou, v době, kdy tam působila moje paní Eva, která tam pracovala v pokladně. Byla to mimochodem velká milovnice ruské kultury a její zásluhou mám v knihovně díla ruských klasiků. Nicméně pokud šlo o skupiny ruských návštěvníků, tak jasně řekla, že ty se chovají nejhůře ze všech. Nepozdraví, nepoděkuji, jsou strašně arogantní a neumí se usmívat. Naopak měla ráda německé a rakouské penzisty, kteří bývali milí a dávali pěkná dýška. To Rusové žádná dýška nedávali.

Jednou však přišla z práce domů pořádně naštvaná a mohla za to ruská výprava. Byli na trase s průvodcem a chodili za provazy, což návštěvníci samozřejmě nesmí a někteří fotografovali. Tak milý průvodce Petr je logicky napomenul, odpovědí mu byla již zmíněná urážka, mnohé další hrubosti a další výhružky. Sama Eva mně k tomu řekla: „Peťa je nejhodnější kluk, jaký na zámku vůbec je. To je otřesné.“ Bylo to poprvé a doufám naposledy v historii zámku, co k nějaké skupině byla volána policie. Naštěstí situaci zvládla zástupkyně kastelána a tak zákrok strážců pořádku nebyl nutný.

S nikým kromě Rusů na Hluboké problémy nebyly a obávám se tedy, že podobné sprosté napadání Gabriely Koukalové není náhodné. Divím se však, že pravověrným českým vlastencům takové chování nevadí. Jestliže právem kritizují chování islamistů za porušování našich pravidel, tak mně musí vadit i Rusové, kteří si myslí, že mohou všechno na světě a zákony pro něj neplatí. Podobné zkušenosti s Rusy mají přitom i další lidé, kteří pracují v cestovním ruchu. Průvodkyně cestovky, se kterou jsem byl v Americe, Bára k tomu řekla. „Pokud jsou někde ruská rodina nebo jednotlivci, tak Ti bývají v pohodě. Ale jakmile jsou ve velké skupině, tak jsou strašně bezohlední ke svému okolí.“

Pokud tedy máte i vy nějaké takové nepěkné zkušenosti s ruskými turisty, můžete mně o nich napsat do mailu, který mám uvedený u profilu. Děkuji předem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

15:22 Jiří Weigl: Dvacáté výročí našeho vstupu do EU a historické paralely

Na 1. května 2024 připadá 20. výročí našeho vstupu do Evropské unie. Náš veřejný a mediální prostor …