Jan Ziegler: Zeman by se měl zříci příznivců, kteří hlásají „bijte židovské psy“

15.12.2015 13:10

Předseda ODS profesor Petr Fiala vyzval Miloše Zemana, aby se distancoval od víkendové demonstrace na jeho podporu. Ten to odmítl. Nicméně od části demonstrantů by si měl prezident ČR držet odstup.

Jan Ziegler: Zeman by se měl zříci příznivců, kteří hlásají „bijte židovské psy“
Foto: Facebook Jana Zieglera
Popisek: Jan Ziegler

Souhlasím s názorem Miloše Zemana, že žijeme ve svobodné demokratické společnosti a každý má právo demonstrovat pro prezidenta i proti němu. Ano, s tím nelze nesouhlasit. Nicméně rozumím profesoru Fialovi, proč takto prezident Zemana oslovil.

Zmíněnou demonstraci na podporu Miloše Zemana svolal šéf Národní demokracie Adam Bartoš, který je vyhlášeným antisemitou a mimo jiné se hlásí k teorii rituální vraždy, podle které Židé vraždí křesťany, protože údajně potřebují jejich krev ke svým náboženským obřadům. Mimochodem tahle nehoráznost už byla dávno vyvrácena seriózními historiky. Bartoš je také tvůrce seznamu vlivných Židů v českém veřejném životě.

Na této akci vystoupila také nechvalně proslulá skupina Ortel se zpěvákem Tomášem Ortelem, který v jedné ze svých písní zpívá „bijte židovské psy“. Dál není co řešit, takový mimořádně hnusný antisemitský text nepatří do slušné společnosti. Těžko proto mohu chápat ty blogery, kteří se těchto neonacistů zastávají. Ortel není hudební skupinou, to je obyčejný lidský odpad.

Kdyby mně někdo podporoval a přitom zpíval takové s odpuštěním prasárny, tak o takového příznivce v žádném případě stát nebudu, protože bych se nemohl svým židovským přátelům podívat do očí.

A jestliže prezident Zeman o sobě tvrdí, že je přítel Izraele, tak by také měl podle toho jednat a své antisemitské příznivce rázně odkázat do patřičných mezí. Jenom slova totiž nestačí, jsou potřeba hlavně skutky.      

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…