Jana Šimončíková: „Vyhnali jsme služební auta z ulic," řekl starosta Prahy 8

30.06.2017 15:28

Na setkání s občany starosta Prahy 8 prohlásil vítězoslavně : „Vyhnali jsme díky zavedení modrých parkovacích zón služební auta z ulic. Lidé mi píší děkovné dopisy.“

Jana Šimončíková: „Vyhnali jsme služební auta z ulic," řekl starosta Prahy 8
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 8

Včera dne 29.6.2017 se konalo setkání několika občanů se starostou Prahy 8 Romanem Petrusem ( ČSSD ) ve věci rozšiřování modrých parkovacích zón. Tohoto setkání jsem se také účastnila. Obyvatelé dvou malých sídlišť na okraji Prahy ( sídliště nad Žernoseckou ulicí a sídliště Střížkov ) vyjadřovali nesouhlas s plánovaným rozšířením modrých zón do těchto oblastí a argumentovali čísly – počtem lidí, kteří podepsali petici proti zónám ( viz můj článek http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Jana-Simoncikova-Jak-radnice-demokraticky-rozhoduje-o-zrizovani-modrych-zon-479953 popisující situaci na sídlišti nad Žernoseckou ulicí. Radnice Prahy 8 i přes nesouhlas většiny obyvatel požádala Magistrát o odsouhlasení rozšíření zón a při tom zapomněla občany informovat, že je možné před přijetím usnesení Radou Magistrátu návrh připomínkovat a ani nezveřejnila mapy s vyznačením plánovaných zón, takže občané přesně nevěděli, jakých oblastí se rozšiřování týká a nemohli k tomu podávat připomínky. Na sídlišti Střížkov podepsalo petici 480 lidí, a to až poté, co bylo zveřejněno usnesení, protože dříve neměli informaci, že u nich mají být zavedeny zóny ).

Pan starosta je zdatný manipulátor, dokáže vše překroutit, vytáhnout nepodstatný detail a ohánět se s ním. A úplně mě na tomto jednání odrovnal, když prohlásil: „V oblastech, kde jsme zavedli zóny, se nám podařilo vyhnat služební auta z ulic.“ A já se ptám: „Co mají dělat lidé, kteří drží v práci pohotovost a k tomu účelu používají služební vozy a chtějí parkovat před svým domem? Co mají dělat drobní podnikatelé, pro které jsou nehorázné ceny za parkovací povolenku neakceptovatelné ( zaplacení povolenky jim parkovací místo negarantuje ).“ Občané, kteří zde žijí řadu let, mají pocit, že je jim jejich domov znehodnocován a jakoby ukrádán.

Vybavilo se mi nedávné prohlášení předsedy Senátu Milana Štěcha o možném zvyšování odvodů živnostníkům, kteří by se pak měli raději nechat zaměstnat. Dala si ČSSD za cíl likvidovat drobné podnikatele?

P.S.

Mé osobní hodnocení – starosta Petrus v tandemu se zástupcem starosty Fichtnerem ( Hnutí ANO ) představuje nejhorší vedení radnice dosud. V zimě nefungoval úklid chodníků, což odneslo několik lidí těžkými zlomeninami, v létě je problém se sekáním trávy ( viz fotky ZDE ). A to je jen výsek toho, s čím nejsme spokojeni.

Pokud mám správné informace, tak starosta Petrus kandiduje do Poslanecké sněmovny. To se máme na co těšit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…