Janek Kroupa: Žádám premiéra Babiše, aby své potíže neřešil tím, že bude lhát o mně a mé práci

23.11.2018 20:10

Ohrazení proti neustálým a nepravdivým útokům premiéra Andreje Babiše.

Janek Kroupa: Žádám premiéra Babiše, aby své potíže neřešil tím, že bude lhát o mně a mé práci
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš na tiskové konferenci.

Premiér Andrej Babiš stále opakuje, že jsem dostal nevinou Věru Jourovou do vězení a teď k tomu dodal, že i její dceru do psychiatrické léčebny. Ani jedno není pravda. Jakkoli je mi líto obou dam, nepřeji vazbu ani psychiatrické nesnáze nikomu. Nemohu však dále trpět opakovanou lež. Tady jsou proto základní fakta:

Policie zatýká skupinu, kterou podezírá z vydírání a manipulace s dotacemi 10. 10. 2006. Ve skupině je mimo jiné starosta Budišova Péťa a Zdeněk Doležel. Policie hledá Veru Jourovou, ta je ale v zahraničí. Zatýká výhradně na základě svých zjištění, TV NOVA ani já jsme žádné dokumenty, nahrávky ani svědectví v té době policii nepředali. Případ dozoruje státní zástupce, o vazbách rozhoduje soudce. Mně se nikdo na nic neptal, ani se mnou nekonzultoval.

11. 10. 2006 večer vysílá TV NOVA reportáž Hráči, jejímž jsem autorem. Dlouhá je cca 40 minut a zhruba 4 minuty se týkají účasti Věry Jourové. Nemluvím o ni já, ale skupina v čele se starostou Péťou. Paní Jourová jako náměstkyně měla na starosti onu ovlivňovanou dotaci. Později sama ovlivňování potvrdí. Prý plnila pokyn svého šéfa Jiřího Paroubka.

Její advokát Karel Brückler k tomu tehdy říkal: "Paní Jourová dostala pokyn od svého nadřízeného (ministra Paroubka - pozn. red.), aby projektu Bono Publico poskytla pomoc. Víc ale říkat nemohu," uvedl. (zdroj ZDE) Stejně jako na roli Věry Jourové, jsme poukazovali na velmi podivnou roli Michala Pohanky (ČSSD) a dalších. 13.10.2006 se Věra Jourová vrací ze zahraničí a policie ji zadržuje na letišti, na základě důkazů a příkazů z 10.10.2006, tedy stejných jako zbytku zadržených. Připomínám, že v té chvíli policie a státní zastupitelství od nás nemá žádný důkaz, ani materiál. Postupuje na základě vlastních zjištění a samozřejmě bez konzultace se mnou. Pokud si pamatuji správně, teprve v týdnu od 16-20.10 2006 policie žádá TV NOVA o vydání záznamu skryté kamery. Mohlo to být ale i později.

Za reportáží si stojím a prosím každého, kdo se k ní chce vyjadřovat, ať se na ni nejprve podívá. Žádám premiéra Andreje Babiše, aby si své potíže neřešil třeba tím, že bude lhát o mně a mé práci.

Janek Kroupa

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

15:49 Jiří Paroubek: Pohřební řeči k Ukrajině

Minulý čtvrtek jsem si pustil, tak jako každé ráno při cvičení, ČT24 a vyslechl jsem mj. vysvětlení …