Jaromír Novotný: Špatný týden pro zarputilé obhájce koncepce multikulturality

24.05.2013 21:24

Tento týden ve středu došlo v Londýně k šokující vraždě britského vojáka za bílého dne, a to přímo na ulici.

Jaromír Novotný: Špatný týden pro zarputilé obhájce koncepce multikulturality
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Dvojice vrahů, provolávající islamistická hesla, se u toho dokonce nechala natáčet kolemjdoucími. Jedná se o dva mladíky, kteří se narodili v Británii v rodinách nigerijských přistěhovalců a před několika lety se přiklonili k radikálnímu islámu. Ve čtvrtek pak proběhly sebevražedné atentáty na severu Nigeru, a to na kasárna v Agadezu a na uranový důl Somair francouzského koncernu Areva. K útoku, při kterém zahynulo 25 lidí, se přihlásilo Hnutí pro tavhíd a džihád v západní Africe (MUJAO).

Je to hnutí, které se odtrhlo od severoafrické odbočky teroristické sítě Al-Kájda. Mimochodem, je to tatáž skupina, která v lednu zaútočila na zařízení pro těžbu a zpracování plynu na Sahaře v Alžírsku, kde ze stovek rukojmích zahynuly skoro čtyři desítky.

Nu, a aby toho nebylo málo, tak v noci na pátek ve Stockholmu na předměstích hořela už pátou noc auta, policejní stanice a budovy školek a škol. Drancování, vandalismus a žhářství začalo ve čtvrtích obývaných především imigranty z muslimských zemí. Nepokoje se rozšířily již do 15 předměstí. Švédové ve čtvrtích, kde žije střední třída, začali organizovat hlídky sebeobrany.

Navíc v Sýrii se hlavní skupina (Al Nusrah) bojujících odpůrců režimu prezidenta Asada veřejně v televizi Al-Džazíra přihlásila k tomu, že je odnoží teroristické sítě Al-Kájda. Co tomu říkají politici Británie a Francie, kteří tak halasně podporují demokratickou opozici v Sýrii?

Nenastal už čas skončit s politickou korektností vůči radikálnímu islámu v Evropě a vůbec ve světě? Neměl by už konečně muslimům v Evropě někdo říct: "Nutil vás někdo usadit se v Evropě? Nenutil. Přišli jste sem dobrovolně a my jsme vás přijali, ale uvědomte si, že Evropa je křesťanská nikoliv islámská civilizace.

Tato civilizace byla vytvořena Evropany a nebude se měnit. Nemíníme, zde uplatňovat právo šaría podle vašich přání. Pokud se vám u nás nelíbí, tak máte svaté právo odejít jinam, např. do zemí, kde právo šaría platí, nikdo vám v tom nebude bránit."

Neustálé omílání toho, že islám je v zásadě mírumilovný, ve světle se neustále opakujících útoků na státy „Západu“, už asi mnoho lidí v našem civilizačním okruhu, nepřesvědčí...

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…