Jaroslav Hanák: Povolební nestabilita ohrožuje podnikání

27.10.2013 18:20

Vyjádření prezidenta SP ČR k výsledkům voleb.

Jaroslav Hanák: Povolební nestabilita ohrožuje podnikání
Foto: Tito Varhanov (Wikimedia Commons)
Popisek: Prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák

Od předčasných voleb jsme si slibovali to, že jejich výsledky umožní vytvoření silné a funkční vlády, která by pomohla nastartovat ekomiku a zajistila by stabilitu podnikatelského prostředí. Nestalo se tak a výsledek ukazuje opak.

Česká republika si už nemůže dovolit opakování hluboké politické nestability, která nás sráží v mezinárodní konkurenceschopnosti, připravuje o miliardové prostředky z Bruselu a o image.

Voliči vystavili červenou kartu ODS a jejím chybám. Současně považuji za něúspěch volební výsledky ČSSD, která si svůj neúspěch zavinila tím, že místo skromnosti a pokory vystrašila část společnosti a byznysu návrhy na zvyšování daní a dalšími kroky.

Hnutí ANO Andreje Babiše dosáhlo skvělého úspěchu, když dokázalo oslovit občany nespokojenými s politickými poměry v této zemi, dokázala na svou stranu získat i část byznysu. Je jen otázkou, co bude dělat se svým vysokým počtem mandátů.

Je třeba, aby si vítězi nechali projít hlavou veškeré možnosti a zamyslet se nad tím, že tato země potřebuje stabilitu a tah na bránu v řešení hlubokého problému propadu naší konkurenceschopnosti.

Chceme na naší Valné htomadě vyzvat politiky ke spolupráci a aby svá rozhodnutí dělali s vědomím potřeby stability tété země. Povolební jednání budou však určitě složitá. Jsme za tuzemský byznys připraveni se podílel na přípravě programového prohlášení příští vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…