Jaroslav Petřík: Prohlášení samospráv k chystané výstavbě parkovacího domu na sídlišti Zelená Louka

07.02.2023 12:43 | Komentář

K tiskové zprávě Městského úřadu Trutnov ze dne 19. 12. 2022 o pokračování v přípravách stavby parkovacího domu na sídlišti Zelená Louka vydávají dotčené samosprávy Bytové družstvo Pampelišková, SVJ 508-509, SVJ 510-512 toto prohlášení:

Jaroslav Petřík: Prohlášení samospráv k chystané výstavbě parkovacího domu na sídlišti Zelená Louka
Foto: Miloš Šálek
Popisek: Trutnov, Krakonošovo náměstí

Samosprávy odmítají navrhované umístění parkovacího domu v sousedství nákupního centra City Market, které by vedlo k výraznému zhoršení kvality bydlení pro řadu okolních bytových domů.

K výstavbě parkovacího domu není zpracována žádná urbanistická studie, která by měla být součástí plánu Revitalizace sídliště Zelená Louka. Samosprávy nebyly informovány o přípravě tak zásadní výstavby a nebyly přizvány k žádnému společnému jednání.

Tvrzení, že užívání parkovacího domu bude bezplatné, je v naprostém rozporu s oficiálním požadavkem města, který v zadání studie parkovacího domu uvádí zcela jednoznačný požadavek, aby parkovací dům byl zpoplatněn.

Samosprávy navrhují zpracovat “Plán organizace parkování v klidu“ v rámci Strategického plánu rozvoje města Trutnova na období 2020-2025, a to ve spolupráci s dalšími samosprávami.

Samosprávy požadují zastavení činností směřujících k výstavbě parkovacího domu u centra City Market. Nabízejí městu spolupráci k vytvoření koncepčního přístupu k parkování na sídlišti Zelená

Louka v rámci plánované revitalizace sídliště. K jednání mají připraven návrh na dobudování parkovacích ploch v jednotlivých lokalitách sídliště tak, aby občané mohli parkovat v docházkové vzdálenosti.

Samosprávy navrhují vytvořit sdružení samospráv sídliště Zelená Louka, které bude v přípravě a provádění revitalizace sídliště s městem spolupracovat. Samosprávy chtějí lepší Zelenou Louku. Přes parkovací dům cesta k lepší Zelené Louce nevede. Pojďme společně hledat jinou cestu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…