Jaroslava Janderová: O co jde lidem z Kliniky? O to samé, co výtržníkům z Hamburku

11.07.2017 10:35

Skončil summit zemí G 20 v Hamburku. Zavládla všeobecná spokojenost s tím, že se podařilo dát dohromady společné komuniké.

Jaroslava Janderová: O co jde lidem z Kliniky? O to samé, co výtržníkům z Hamburku
Foto: Vít Hassan
Popisek: Demonstrace levicových radikálů proti summitu G20 se zvrhla. Část Hamburku se proměnila takřka ve válečnou zónu

Skončil summit zemí G 20 v Hamburku. Zavládla všeobecná spokojenost s tím, že se podařilo dát dohromady společné komuniké. Země G 20 vzaly na vědomí, že nejvýkonnější z nich, Spojené státy, mají na některé oblasti zcela odlišné názory.

Francouzský prezident v závěrečném projevu ještě varovalo statní země, že tato výjimka je určena pouze pro Spojené státy. Aby jiné země ani ve snu nenapadlo, že se mohou podobně jako USA rozhodovat svobodně.

Na závěr pořídili politici ještě společné veselé foto (řekněte sýr!) a může se jet domů. Evropa i svět si oddechly.

Co však stojí skutečně za řeč, jsou bouřlivé nepokoje, které summit provázely. Demonstranti masově volali po světové proletářské revoluci.

Jak by taková revoluce vypadala, předvedli právě v ulicích Hamburku. Molotovy koktejly, zapalování aut, drancování obchodů. Násilnosti neustávaly ani v pozdních nočních hodinách, manželka amerického prezidenta Melania zůstala obklíčena ve vile, kde po dobu summitu přebývala.

Během protestů bylo zraněno na 200 policistů. Obyvatelé Hamburku nevěřícně zírali.

Okamžitě se mi vybavuje „Klinika“ na pražském Žižkově. Skupina squatterů protiprávně okupuje budovu v majetku státu a odmítá ji opustit. V budově je mj. knihovna půjčující marxistickou a anarchistickou literaturu, nebo tzv. centrum pro uprchlíky,...

Přednášky zde vedl i dobře známý ruský anarchista Ševcov, svého času obviněný z vhození zápalných lahví do domu ministra obrany Stropnického. Vzpomeňme také na hořící autapřed restaurací Řízkárna, které v rámci boje proti „kapitalistickému svinstvu“ podpálili levicoví radikálové podporovaní Klinikou.

Kliniku přitom podporuje jak Strana zelených, tak primátorka Adriana Krnáčová a Andrej Babiš (zdali pak se v kavárně a prádelně Kliniky vede EET?), a další, jako, třeba „biomasa“Kateřina Jacques.

Zajímal by mě proto názor všech výše uvedených na události v Hamburku. Protože Hamburk ve větším měřítku ukázal pouze to, o co ve skutečnosti usiluje také pražská Klinika.

Převzato z blogu autorky, titulek upraven redakcí.

Vyšlo na eportal.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…