Je věcí prezidenta Miloše Zemana, koho si pozve na Hrad

28.10.2014 7:34

My, níže podepsaní, odmítáme některými veřejnými činiteli a prodejnými médii vyvolanou hysterii kolem rozhodnutí prezidenta Miloše Zemana nepozvat na letošní oslavy 28. října na Hrad rektory MU v Brně Mikuláše Beka a JU v Českých Budějovicích Libora Grubhoffera.

Je věcí prezidenta Miloše Zemana, koho si pozve na Hrad
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Miloš Zeman

Protokol jasně stanoví, že je výsostnou kompetencí prezidenta, koho si na Hrad pozve a koho ne. Proč by tak nemohl učinit právě nyní? Jen proto, že se to nelíbí někomu, kdo navíc tak jako tak nemůže panu prezidentovi Zemanovi přijít na jméno a dlouhodobě na něj háže kýble špíny?

V případě obou zmíněných rektorů dotyčným pánům dal pan prezident pouze ochutnat jejich vlastní medicíny. Mikuláš Bek mu jako hlavě státu (sic!) z osobní zášti svévolně zatrhl vystoupení na půdě Masarykovy univerzity, a to pod průhlednou záminkou údajné předvolební agitace. Obdobný je případ Libora Grubhoffera, který je znám jako člověk vystupující jasně protidemokraticky - po posledních krajských volbách patřil k hrstce agresivních křiklounů z nátlakových protestních akcí proti jmenování demokraticky zvolené krajské zastupitelky Vítězslavy Baborové do funkce krajské radní jen proto, že se této ukřičené soldatesce (k níž kromě Libora Grubhoffera patřil mj. i neúspěšný kandidát z týchž krajských voleb Šimon Heller - jak pokrytecké!) nelíbila.

Svévolně a protidemokraticky vystupující osoby, třebas i ve funkci rektorů univerzit, na oficiální oslavy státního svátku pod záštitou hlavy státu nepatří. Jejich účast na těchto oslavách by důstojnost natolik honosného obřadu znesvětila a pošpinila, proto zralé rozhodnutí prezidenta je na Hrad nepozvat rozhodně vítáme a plně podporujeme.

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: petice, ParlamentniListy.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …