Jiří Baťa: Kalouskovo čištění toalet

14.05.2014 9:39

Se zájmem (a úsměvem) jsem si přečetl reportáž ze setkání Miroslava Kalouska s občany v Opavě. Nic zásadně nového jsem se nedozvěděl kromě toho, že jako Kalousek nezklamal.

Jiří Baťa: Kalouskovo čištění toalet
Foto: Daniela Černá
Popisek: Miroslav Kalousek na besedě v Opavě

Je to pořád ten samý velkohubý lhář a mystifikátor, který jako vždy s úsměvem na rtech neopomněl, „valit lidem šrouby do hlavy!“ Pro lepší pochopení tím mám na mysli jeho prolhané řečnické intriky, kterými se snaží demagogicky ovlivnit myšlení občanů ve prospěch jeho politické, stranické a osobní vize!

O tom, že je „Míra“ Kalousek nepřekonatelný lhář a mystifikátor nemusím snad nikoho zvlášť  přesvědčovat. Možná se bude někomu zdát, že přeháním, ale že mám pravdu, dokážu Kalouskovu prolhanost  na příkladu, kterým si sám naběhnul na vidle. Kalousek ve stati o nezaměstnanosti se mj. vyjádřil, že cituji: „ Není nic nemravného chtít po někom , kdo je dlouhodobě nezaměstnaný, aby vzal do ruky koště a sousedům zametl chodník. Nepokládáme žádnou práci ze nemravnou ani za ponižující. Já jsem dělal pingla, dělal jsem na stavbě, čistil jsem toalety. Vidíte, jak se ty toalety blýskají a ještě vám za to zaplatí!“. Za tato lživá slova pan Kalousek, místo toho, aby jej lidé vyhnali ze sálu, sklidil potlesk! Ptáte se, proč lživá? Tak si to zrekapitulujme.

Především opravdu není nic ponižujícího a nemravného  chtít po někom  dlouhodobě nezaměstnaném, aby zametal chodník či ulici. Nemravné a ponižující však je, že by to podle Kalouska (resp. Drábka) měl dělat zadarmo, v lepším případě za ponižující almužnu! On sám říká, že za čištění toalet dostal zaplaceno! Já tomu nevěřím, ale pokud by se tak i stalo (nevím kdy a kde by tu práci měl dělat), pak dostal zaplaceno tolik, že by byl  ochoten v této práci pokračovat. Dnes člověk  za tu práci dostane sotva 50 Kč na hodinu a ten člověk by třeba mohl mít rodinu se dvěma dětmi. Ber, nebo nech být, ale nestěžuj si, je Kalouskova představa. Podle Kalouska by však takovou práci však neměl nezaměstnaný odmítat, protože není ponižující, ani nemravná! Že je mizerně zaplacená, už Kalouska nezajímá.  Ale dále k jeho práci:

Miroslav Kalousek v r. 1984 dokončil studia VŠCHT a získal titul inženýra. Od roku 1984 do r. 1990 pracoval jako technolog  a vedoucí investičního útvaru v MITAS Praha, n.p. Od roku 1990 byl poradcem a vedoucím odborného útvaru místopředsedy vlády, od roku 1993 do r. 1998 náměstek ministra obrany ČR. Tento krátký přehled je současně  takový malý rébus, ve kterém by se mělo najít období, kdy práce se neštítící se Ing.Kalousek , jak občanům Opavy sdělil, dělal pingla, pracoval na stavbě, nebo čistil toalety (kdy, kde a jak dlouho neupřesnil)! Že by si vedle funkce vedoucího v MITASU či na útvaru místopředsedy vlády ještě přivydělával těmito „bočáky“?

Jeho velkohubému tvrzení se nechce, ale ani nemůže věřit. Už jaksi z principu, protože Kalousek je na  podobné duchaplnosti, bonmoty a slovní hrátky s občany přímo machr. Vždyť nám několik roků jako ministr financí namlouval (a jako poslanec dál namlouvá), jak byly např. úspěšné Drábkovy reformy, které prý přinesly miliardové úspory (které však nejsou nikde vidět), jak byly nutné úsporná opatření, různé reformy, zvýšení DPH atd., abychom záhy na vlastních zkušenostech zjistili, jak dalece  (ne)prospěšné, (ne)úspěšné a (ne)úsporné to všechno bylo. Stačí se jen podívat na zadluženost státu, nezaměstnanost a jiné deficity za jeho kariéry a je všechno jasné.

Pan Kalousek tvrdí, že se za „nádenickou“ práci nestydí. No popravdě, nemá se ani zač stydět, protože já tvrdím, že ji nedělal a pokud ano, tak snad  jako student. Taková práce však byla (byla-li vůbec  jaká a já o tom silně pochybuji) jen  na osobní přilepšenou, ne jako základní prostředek  pro uživení sebe a rodiny, notabene tomu nebylo v současných kritických podmínkách!  A je rozdíl, přivydělávám-li si na své rozmary, nebo pracuji proto, abych byl živ a živil rodinu! Za co by se však  stydět měl, pak za své nestoudné lhaní a také škody, které. státu, potažmo občanům  přivodil (např. když svým jednáním  způsobil škody za stovky milionů korun při prodeji areálu kasáren v Praze, kauza s padáky, pistolemi a řada jeho dalších pochybných aktivit ).

Kalouskův partajní kolega Drábek jako ministr MPSV demagogicky prohlašoval, že kdo chce práci najít, tak ji najde. Neřekl však kde. Aby si lidé „náhodou“ neodvykli „umět“ pracovat, tedy neztratili pracovní návyky, zavedl systémy, které hluboce urážejí lidskou důstojnost. To všechno by mělo zapadat do názorů pana Kalouska, že žádná práce není ponižující ani nemravná. Jako důkaz svého „vřelého“ vztahu k práci to chtěl Kalousek prezentovat na jeho výše zmíněných (smyšlených) pracích.

Konstatování, že žádná práce není nemravná je pozoruhodné. Má pravdu, ovšem ne tak zcela. Pravdu má v tom, že žádná  práce není ponižující a  nemravná, problém však je, že  je naprosto nemravně ohodnocována a to už je pro člověka hodně ponižující! Na druhé straně práce politiků za posledních 25 let byla hodně, ale opravdu hodně nemravná, avšak na rozdíl od té práce mravné byli a jsou politici (s ohledem na výsledky jejich práce) až  nemravně přepláceni. Kalousek s tím zcela jistě souhlasit nebude, ale výsledky, kterých bylo v novém kapitalistickém, potažmo demokratickém režimu za 25 let dosaženo, jsou tristní. Stát je totálně rozkraden, ekonomika na úrovni rozvojových států a spokojení jsou jen politici, korupčnicí, bankéři, mafiáni, podvodníci, tuneláři, kmotři a řiťolezci. Jmenovat myslím není nutné.

Dnes, když se nová vláda  snaží o nápravu tohoto stavu, který on a Nečasova koaliční vláda dala nové vládě do vínku Kalousek velkohubě prohlašuje, že se tím prý jen bude zvyšovat zadluženost. O příčinách či vinících tristního stavu ekonomiky se  však už Kalousek nezmiňuje. Je to drzost, u Kalouska tolik příznačná. Co si budeme povídat, Kalousek zůstane Kalouskem, dál bude  lhát, přesvědčovat a „valit šrouby do hlavy“ lidem jen proto, aby obhájil sebe, svou partaj a tu jejich partajní liberální pravicovou politiku.

Mám však  jedno velké osobní přání a sice, aby nás pan Kalousek osobně přesvědčil o tom, že žádná práce není ponižující a nemravná tím, že bude měsíc zametat ulice, nebo dělat pingla, ještě lépe čistit toalety za peníze  v kurzu dnešních dělnických  mezd!  Ale ne v Praze, ale třeba v Opavě! Pak by poznal, zač je toho loket!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…