Jiří Baťa: Schwarzenberg for prezident Ukraina!

12.05.2014 20:56

Nerad bych se znovu opakoval, co již bylo napsáno v článku „Kníže perlil u Moravce …“, ale nedá mi to, abych k tomu neřekl své.

Jiří Baťa: Schwarzenberg for prezident Ukraina!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Především chci poukázat na Schwarzenbergovu zjevnou snahu diverzně posílit vědomí občanů o tom, že jediným důvodem, jedinou příčinou a tedy jediným viníkem událostí na Ukrajině je Rusko. Slyšel a četl jsem od něj mnoho ubohých nehorázností, které mi připomínají fakt, že Schwarzenberg  je především Němec se sudeťáckou krví a že jeho postoje a politická mentalita má znaky sudetoněmeckého Landsmanchaftu, tj. v trvalém úsilí o změnu poměrů v Česku ve snaze zpět získání sudetoněmeckého pohraničí. Nebudu konkretizovat nějaké detaily, ale chci poukázat na tu umanutou „zabejčenost“, se kterou se snaží lidi přesvědčit o své (ne)pravdě. V tomto směru je to stejně trapný ubožák, jako je Štětina, Urban a jim podobní experti.

Dělá se mi nevolno, když Schwarzenberg  mluví o tom, jak naši pradědové, dědové a otcové bojovali za „svobodu“, jak prolévali krev a že zaplať pán bůh tomu u nás tak ještě není!  Jakou svobodu měl na mysli, kníže neřekl. Má-li ovšem na mysli pradědy, dědy a otce z jeho německého rodu, pak je mi jedno, za co prolévali krev, protože pokud ji prolévali, pak jenom pro své rodové a společenské (vrchnostenské) zájmy. Chápu, že pro pana knížete Schwarzenberga má slovo „svoboda“ mimořádný význam. Ta svoboda mu totiž umožňuje beztrestně hlásat lži, výmysly, pomluvy, nepodložené  a vykonstruované obviňování,  obhajovat zájmy sudetských Němců, to všechno pod pláštíkem „svobody“! Notabene štvát veřejnost proti Rusku dokonce s potřebou vyvolání válečného konfliktu na Ukrajině. Na vysvětlenou: „svoboda“ podle knížete rovná se (knížecí) demokracie!

Dělá se mi také nevolno i ze smyšlených a ničím nedoložených lží a nepravd, v nichž  obviňuje Rusko z jím vykonstruovaného a smyšleného „krymského scénáře“, ve kterém prý Rusko  nadále pokračuje v úsilí o dobytí Ukrajiny. Nemohu si odpustit příměr, ale takový názor může mít jen politický diletant, alias debil, který se k politice dostal jak slepý k houslím (což nevylučuje, že se takto k politice nedostal i sám kníže, jen bez těch houslí). Ve svém článku „Martin Koller, holubice mezi krkavci“ (http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Jiri-Bata-Martin-Koller-holubice-mezi-krkavci-318524)  jsem také zmínil,  že by si tuto zmíněnou  debatu na Hyde parku měl velmi pozorně poslechnout  mj. i K. Schwarzenberg, protože by (má-li nějaký rozum) pochopil, jak se věci na Ukrajině měly, mají a s největší pravděpodobností budou mít a že tedy  ty jeho „poudačky“ jsou dobré akorát pro malé děti na dobrou noc! Na tomto názoru si stojím!

Proto, s vědomím relevantních informací, poznatků a sdělení, které v Hyde parku velmi obšírně, srozumitelně a seriozně poskytl občanům fundovaný vojenský analytik pan Martin Koller, mohu  vystoupení a slova  pana Schwarzenberga považovat za zcela bezcenné  irelevantní bláboly, žvásty, ubohé pomluvy a osočování, neboť jsou nejej neobjektivní, jednostranné, vykonstruované k obrazu svému, plné lživých a nepodložených obvinění,  tj. bez uvedení  argumentů, důkazů, natož nějakých zdrojů  (jím uvedený „hodnověrný zdroj“ v odkazu, je stejně věrohodný, jako informace známé agentury JPP, tj. Jedna paní povídala, případně „uznávaného“ Radia Jerevan).  Na redaktorovi V. Moravcovi jsem po celou  dobu  „duchaplného knížecího perlení“  pozoroval velké sebeovládání a rozpaky, neboť poslouchat  jeho  žvanění, navíc těžko srozumitelné, je nejen pro diváky, ale pro něj zvlášť, zcela jistě zážitkem, rovnajícím se utrpení!

Nicméně, je-li pan kníže Schwarzenberg přesvědčen o vině Ruska, o jeho pokračujících agresorských činech (podle jeho tzv. krymského scénáře), je-li přesvědčen, že Rusko a Putin usiluje o získání teritoria Ukrajiny a podmanit si ji pro své uchvatitelské cíle, stojí-li na straně radikálního a profašistického nelegálního, nikým nevoleného vedení Ukrajiny, jestli je mu opravdu, ale opravdu líto ukrajinských občanů s nimiž cítí natolik, že by pro jejich spásu mělo zasáhnout NATO a vyvolat válečný konflikt s Ruskem, je-li přesvědčen, že Ukrajině mohou pouze pomoci USA, EU a miliardové půjčky od MMF, pak navrhuji využít nastávajících prezidentských voleb na Ukrajině, aby kandidoval na jejich prezidenta.

Myslím si totiž, že většího pravdoláskaře, lidumila,  ochránce lidských práv, bojovníka za svobodu, potažmo člověka, který už z principu své německé knížecí existence nemá rád Rusko, by dnes po celé rozpolcené Ukrajině sotva našli. Pro knížete by se tím naplnila jeho neuskutečněná (zřejmě životní) touha (stát se prezidentem Česka), podle mnohých „liberálních“ politiků, vzdělaných lidí, umělců a intelektuálů, studentů a jiných liebenkarlů je to člověk k prezidentování Bohem přímo předurčený. Jsem přesvědčen, že by občané ČR  oželeli ztrátu takového člověka na politické scéně, že by pochopili Schwarzenbergovo pravdoláskařské solidární  úsilí a případné sebeobětování ve věci humánní, neřku-li  existenční záchrany tolik zkoušené Ukrajiny! Ba co víc, zasloužil by se na tolik potřebné potupě a agresorského Ruska!. Česká společnost by se ráda uvolila, ba jsem přesvědčen, že by dokonce  podpořila Schwarzenberga v jeho kandidatuře na prezidenta Ukrajiny. Když už nemůže uplatňovat své pravdoláskařské a jiné vlohy a knížecí ideály v Česku, nechť je uplatní na Ukrajině. Češi by byli jenom rádi, že mír na Ukrajině může zachránit,  ze sraček ji vytáhnout a existenčně  spasit, pro mnohé naše občany drahý a milovaný „ Číro Kárl!“ Proto:

„Kníže, k Ukrajině blíže!“ „ Schwarzenberg for prezident Ukrajina!“

Na závěr mohu jen konstatovat, že jakkoliv naše politika (se světlými okamžiky či spíše záblesky) od r. 1989 nestála za nic, potažmo nestojí-li politika za nic, nemohou na tom být lépe ani politici, potom tak „výrazného“ politika v osobě pana Karla  Schwarzenberga   kromě Václava Havla a několika jeho věrným poskokům, nám byl „sám čert dlužen“!  Bylo by na čase, aby si jej (po více jak 25 letech) čert zase vzal zpátky!  Když ne do  Rakouska či Sudet, tak třeba i na tu Ukrajinu!

(PS: Záležitost s prezidentem je jenom nadsázka, ale kdyby k tomu nedej Bože mělo dojít, už předem bych varoval a současně litoval občany Ukrajiny. Ať je to na Ukrajině jakékoliv, lepší by bylo bez než s takovým prezidentem! Souvislosti si můžete, čtenáři,  domyslet!)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: Petr Pavel znovu ukázal, že jeho prezidentování je pro naši zemi nebezpečné

14:56 Ivo Strejček: Petr Pavel znovu ukázal, že jeho prezidentování je pro naši zemi nebezpečné

Prezident Petr Pavel o sobě v minulých dnech dal vědět. Nemám na mysli jeho jakousi nehodu na motorc…