Jiří Baťa: Sdělení národu. Aneb co všechno ještě všichni nevíme

04.05.2014 18:10

„Není problém nasytit chudé, problémem je nasytit ty bohaté“( Blahoslavená Matka Tereza).

Jiří Baťa: Sdělení národu. Aneb co všechno ještě všichni nevíme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Vážení občané,

Zanedlouho si budeme připomínat významné 25. výročí Velké balzámové listopadové  revoluce 1989. Dovolte, abychom si u této  příležitosti předběžně zrekapitulovali výsledek našeho úsilí a snažení kterého jsme my, kteří jsme stáli u zrodu či transformaci společnosti socialistické v tolik námi vysněnou společnost kapitalistickou, dosáhli.  Kapitalistický systém a jeho demokratický  režim  je jediný,  který nám umožnil naplnit naše dávné sny a touhy po moci, penězích, majetku.  Díky našemu talentu, umu, schopnostem , úsilí  (ale také drzosti, odvaze a tvrdým loktům), které nám bývalý režim nedovolil realizovat, jsme byli schopni tyto naše přednosti uplatnit.

Nyní, když  již  máme, co jsme chtěli, s uspokojením a hrdostí můžeme hlásit, že našeho cíle – rozložit a rozkrást tuto republiku, bylo úspěšně dosaženo. Jsou sice ještě nějaké rezervy, které nebyly z jistých politických, ale i praktických  důvodů  realizovány avšak máme za to, že z pocitu jisté solidarity bylo zapotřebí  nějakou část národního hospodářství a majetku, který jsme velkoryse v našich transformačních plánech neakceptovali , ponechat také vám, vážení občané, na které se jaksi při rozdělování štěstí nedostalo a jsme přesvědčeni, že se i  s tímto málem nějak vyrovnáte, poperete a při známé české šikovnosti, pracovitosti, vytrvalosti a naivitě na to svoje „štěstíčko“ také, dříve či později,  dosáhnete.

Chce to jen po jistou dobu skromnost, trpělivost, ale i potřebnou odvahu začít budovat své lepší zítřky jak pro sebe, tak pro své potomky. Že to jde dokazují  úspěchy, kterých jsme my za dlouhých 25 let úsilí, odvážných až riskantních kroků a díky bohu rozumné politice, ohleduplnosti policie a justice, ale také  jisté prozíravosti s vyhlášením amnestie, dosáhli.

Vašemu úsilí přejeme hodně pevné zdraví, dobré nervy, dostatek sil a hlavně nelekat se překážek, které se budou stavět do cesty vašemu úsilí. Ani my jsme to neměli jednoduché a vidíte, byli jsme schopni je ve zdraví a k plné spokojenosti překonat. Bůh, je-li jaký, vám buď ne vašem snažení nápomocen.
Vážení občané, děkujeme za vaši trpělivost, sebezapření a vaši tupou omezenost!

Jménem úspěšného zlodějsko-transformačního sdružení  „ Všechno sobě berem , na občany serem!“

Ing. V. Klaus, realizátor kuponové privatizace, autor tunelového systému a spásonosné amnestie, představitel  polistopadových zlodějských a podvodnických struktur a politických kreatur , v.r.

Ing. M. Kalousek, zástupce, představitel reformátorských koncepcí, ožebračujících systémů a opatření, ideologický představitel systémového utahování opasků pro dobro občanů, v.r.

PS: Za vydatnou a obětavou pomoc a účast na dehonestační transformaci státu patří in memoriam dík u sice malému postavou, velkému duchem, exprezidentovi Václavu Havlovi, čest jeho památce!

 

Rekapitula                                vývoje státního  zadlužení České republiky 

1989                                          + 280,0 mld. Kč (aktiv) a to nehovoříme o zahraničních aktivech, které činily asi 120 mld Kč z toho 70% v Rusku,  dnes je ze                                                                                           40% splaceno ropou a železnou rudou, kde ale skončila, za kolik je otázkou.
1993                                          - 158,8 mld. Kč
2003                                          - 493,2 mld.  Kč
2007                                          - 892,3  mld. Kč
2009                                          - 1 178,2 mld.  Kč
2010                                          - 1 344,1 mld.  Kč
2011                                          - 1 499,4 mld. Kč 
2013                                          - 1 700,0 mld. Kč (odhad ČNB duben 2013)

Výdaje za  dluhovou službu: 

2001                                         17 mld. Kč 
2006                                         31 mld. Kč 
2011                                         72 mld. Kč 
2012                                         82 mld. Kč 

V  žebříčku konkurenceschopnosti  dle WEF propadla ČR za poslední dva roky z 31. na 46. místo na světě! 

- ČR, která  je počtem obyvatelstva 48 x menší než celá EU, má 6x více heren a kasin než zbytek EU dohromady!

- zahraniční  kapitál vlastní cca 80 % klíčových firem a je kontrolován ze 40% z daňových rájů!

56 tun českého zlata bylo po roce 1989 vyměněno za  dluhopisy. (Německo má  stav zlatých rezerv 3 396 tun), ČR má dnes pouhých 12 tun zlata  a  rezervu,  tzv. “zlaté žíly u obyvatelstva"  ..

- hospodářské škody vzniklé na území ČSR po 2. Světové válce byly vyčísleny (v dnešních cenách) na 1  bilion 351 miliard Kč. Zmizelé (zdefraudované) národní bohatství a jmění od r. 1989  představuje téměř 4 násobek hospodářské ztráty ČSR za druhé svět. války!!!

TAK TO BCHOM MĚLI, VÁŽENÍ OBČANÉ.  

Asi tak nějak by nám  mohli zmínění polistopadoví experti a ekonomické elity chrstnou do xichtu zprávu o stavu našeho hospodářství, alias ekonomiky. Bez uzardění, studu, vyčítek svědomí by nám, se sebejistým  Klausovským úsměvem  bylo sděleno, že de facto bylo dovršeno  jejich úsilí o zničení nejen “socialismu”, tedy socialistického způsobu hospodaření a vládnutí, ale že také jejich zásluhou  byla zničena veškerá schopná, fungující ekonomika a společnost (viz čísla a údaje výše), ve světě uznávané a oceňované české výrobky a práce českých rukou.  Lakonicky by nám prostě  sdělili, že “kdo umí, umí, kdo neumí, čumí” a že “Štěstí přeje připraveným”!

Výše uvedené údaje jsou, bohužel,  reálným výsledkem hospodaření našich předních národohopodářských elit a expertů, kteří se exponovali při transformaci socialismu na kapitalismus. Jakkoliv jsou tyto údaje pravdivé a zdrcující, jsou čerpány z veřejně dostupných zdrojů. Národ, tedy občané ale nic! Omluvou jim může být skutečnost, že tyto zdroje nepochází z denního tisku, ale byť veřejně, přece jen ne každému snadno dostupných. Občané  jsou ochuzeni o vědomí a o skutečnostech, které se v  důsledku výše uvedených údajů promítají nejen do státního rozpočtu k nemalé nespokojenosti občanů a  jisté části politického spectra, ale mají velmi negativní dopad  na celou občanskou společnost.

Ve svých důsledcích se to negativně , tj. v nedostatku financí, projevuje  ve zdravotnictví,  školství, důchodovém a sociálním zabezpečení, v dopravě , armádě, policii, kultuře, zemědělství, zkrátka všude, ve všech oblastech lidské činnosti. Kromě těch sfér, v nichž se etablují výše zmínění zloději, lumpové a darebáci (jména si dosaďte sami), kteří místo za katrem si užívají nečestně a bezpracně nabité peníze a majetky, vytvořené  úsilím cizí lidské práce. Notabene, část  jimi “solidárně” ponechaného (nezcizeného) majeteku,  ještě dali k dispozici církvi!

Zda politika současné vlády, která přece jenom poněkud otočila ekonomické kormidlo směrem k úsporám, povede k očekávanému zlepšní, je otázkou a víceméně zbožným přáním. Vysekat se z dluhů do pozitivní reality je sice reálné, ale velmi zdlouhavé. Za předpokladu, že se zase neobjeví podobní experti, jako při transformaci socialismu na kýžený kapitalismus. Přesto, nebo právě proto bychom měli, vážení občané, vynaložit veškeré úsilí, aby tato do nebes volající nespravedlnost a trestná činnost výše zmíněných lidí nebyla zapomenuta, zametena pod koberec, ale aby byli popohnáni ke spravedlivému potrestání a hlavně, aby byli donuceni všechen, nekalým způsobem nabitý majetek a peníze vrátit, nebo  90ti  procenty  zdanit! Máme možnost to vyjádřit ve volbách, tak toho využijme! Nebo budeme dál čumět a stěžovat si. Ale bude na co?

(Z nevyžádaného emailu volně zpracoval a upravil Jiří  Baťa, 3.5.2014)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karel Sochor: Třešnička na pyramidě podivností z Mendelovy univerzity

9:39 Karel Sochor: Třešnička na pyramidě podivností z Mendelovy univerzity

Polyhistor je označení pro člověka aktivního ve více oborech lidské činnosti. Klasickým příkladem je…